21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

- Det er viktig at folk tester seg fortsatt og at de holder seg hjemme ved symptomer, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen.

57 nye smittetilfeller i Drammen siste uke – 12 i Øvre Eiker

Drammen kommune har gjort som Øvre Eiker – kuttet ut de daglige rapporteringene om smittetall. Derfor kan dagens ukestall på 57 virke dramatisk, men smittetallene er fortsatt på vei ned. I Øvre Eiker har det vært 12 nye tilfeller.
Annonse

– For 4. uken på rad faller antall smittede i Drammen. Det er fortsatt aldersgruppen 10-19 år som har flest smittetilfeller og nå utgjør 40 prosent av de smittede. Smittesituasjonen i Drammen fremstår godt håndterbar. Antall som tester seg har også falt de siste ukene, og det viktig at innbyggerne fortsetter å teste seg ved luftveissymptomer slik at vi kan holde oversikt over smitteutbredelsen i kommunen vår, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Den siste uken er det altså 57 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Det gir et 14-dagers tall på 174 og et totalt antall smittede siden mars i fjor på 5.765. Antall døde er fortsatt 50 personer.

Annonse

Mot slutten av denne uken vil alle legesentrene i kommunen ha mottatt influensavaksine. Det er sannsynlig at det blir en vintersesong med mye influensavirus i omløp, etter to sesonger med lite sirkulerende influensavirus på grunn av de strenge smitteverntiltakene.

Det gjør det ekstra viktig at de som er i målgruppen for influensavaksine sørger for å få tatt denne vaksinen i år.

Det er satt 138.389 vaksinedoser i Drammen kommune så langt. Det ble satt 1.353 doser sist uke.

Denne uken er det drop-in vaksinering i Drammenshallen mandag – torsdag kl. 12.00-18.00. (Pfeizer mandag og tirsdag, Moderna onsdag og torsdag).

12 nye smittetilfeller i Øvre Eiker i uke 39
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 12 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker siste uke.

De fleste smittetilfellene er barn og unge i skolealder. Det er ingen utbrudd i helseinstitusjoner.

Det er med dette registrert totalt 567 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 362 er smittet i 2021.

Del:
Annonse