21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I dag ble de siste av ni fartshumper i Dynge i Gamle-Hokksund asfaltert. Om det er nok til å få ned hastigheten nok, er derimot ikke helt sikkert.

Aksjonerte for fartshumper i Dynge i april – nå er de på plass

Bengt Morten Olufsen startet en underskriftsaksjon i april i år han og et hundretalls andre ville ha fartshumper for å redusere hastigheten på Dynge i Gamle-Hokksund. I dag er ønsket endelig innfridd og ni fartshumper er på plass. Men om de kommer til å bety en drastisk reduksjon i farta er usikkert.
Annonse

De ni fartshumpene er laget etter standard for 30-sone som det er på hele feltet. Ifølge «asfaltgjengen» som sto for arbeidet er de relativt runde og det skal ikke være noe problem å passere over i lovlig hastighet.

En liten test viser at det heller ikke er noe problem å kjøre over lovlig hastighet og selv uten fartsmåling, kan det stilles spørsmål om disse fartshumpen er nok til å få ned hastigheten nok.

Annonse

Det er i første omgang lagt ni fartshumper i Dynge mellom Slåttebakken og Hobbelstadgata. I våres ble det sagt at det kan bli aktuelt med flere opp mot Vendelborg, om nye målingen skulle vise at hastigheten også her var for høy.

– For trafikksikkerhetens skyld er det jo en gladnyhet, men det burde jo vært unødvendig å benytte offentlige midler på dette.

Det sier initiativtakeren, Bengt Morten Olufsen, selv til nyheten om at det nå er asfaltert ferdig.

Bengt Morten Olufsen går tur med hunder hver dag gjennom Dynge i Gamle-Hokksund og ser hvor fort det kjørs i denne trange gata. Nå er han glad for at fartshumpene er på plass.
Del:
Annonse