20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ole Andreas Svensrud sikret seg en 3. plass i Norgescupen på Lunner i helgen. (Fotos: Privat)

Ny Svensrud hevder seg i Enduro-sporten med 3. plass i Norgescupen

17 år gamle Ole Andreas Svensrud har fått motorsport inn med genene. Han er nemlig tredjemann Svensrud som hevder seg i Norges-toppen på to hjul og i helgen ble det en 3. plass i Norgescupen.
Annonse

17-åringen fra Hokksund går på toppidrettslinja på Rosthaug for andre året. Som sin far, Per Ole og storebror Per Kristian er motorsport på to hjul den store lidenskapen.

Pappa Per Ole Svensrud har en lang rekke nasjonale og internasjonale bragder å vise til, noe også sønnene har ambisjoner om å få.

Annonse

Ole Andreas Svensrud kjører MX og Enduro og er på Team Norway Junior i Enduro.

Han trener mye sammen med sin eldre bror Per Kristian Svensrud som før sommeren kjørte seg inn til en 3. plass i NM Speed Enduro for juniorer på Rudskogen Motor senter. Dette var han første medalje. Her fikk Ole Andreas en 10. plass.

I helgen kjørte Ole Andreas inn til 3. plass i Norgescupen på Lunner. Han tok da også 3. plassen sammenlagt i årets Norgescup i Enduro 2021.

Det var krevende forhold under løpene på Lunner. Det var veldig vått og glatt og selv for kjørere som er vant til å forsere det meste av hindringer, var det vanskelige forhold under de 2,5 timer lange løpene.

Ble også en del dramatikk på slutten av løpet da kjedet på sykkelen til Ole Andreas ble ødelagt og han måtet dytte de siste meterne til mål. Det holdt akkurat på totaltiden da det var 27 sekunder igjen før 3. plassen røyk.

Storebror Per Kristian er opptatt med forberedelser til VM i Superenduro som starter i Polen i desember. Han var derfor ikke med denne helgen.

Begge gutta stiller forøvrig til helga i Kongsberg Grand National, som er en av de siste rundene i årets NESS-mesterskap.

Det var skikkelig vanskelige forhold med mye regn og søle.