24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Spreke kvinnfolk og sterke mannfolk i årets forestilling av Prøysen på Fossesholm.

Prøysen på Fossesholm – fargesprakende og fartsfylt show

Perleraden Musikkteatergruppe gjør som de har gjort gjennom 20 år – de leverer. I går kveld hadde de premiere på årets forestilling - eller show – som det best kan kalles – på Fossesholm Herregård. Det resulterte i stående applaus fra et entusiastisk publikum.
Annonse

I fjor ble det av naturlig grunner ikke noe show i Prøysens ånd på Fossesholm. Men det er ikke bare publikum som har savnet alle kulturtilbudene. Gjengen i Perleraden Musikkteatergruppe med Ingeborg A. Hanssen i spissen, har sett fram til denne dagen også.

Den forventningen og entusiasmen tok de med seg ut å scenen og leverte en premiere det står stor respekt av. Og som de selv sier i programmet – her var det mye kjente innslag i «resirkuleringens ånd», men også mange helt nye innslag i et program som inneholdt 24 sanger og sketsjer fordelt på to akter.

Annonse

Som tidligere består ensemblet av Ingeborg A. Hanssen, som har vært med fra starten av Prøysen på Fossesholm allerede som ni-åring. Trine D. Hansen er også et kjent ansikt og jobber som sangpedagog og musikklærer. I denne forestillingen fikk hun vist at hun også takler opera med stor selvsikkerhet.

Det samme gjelder Lene Johansen Kløvstad fra Gjøvik. Foruten å ha dialekten til Prøysen inne, viste hun en stemmeprakt av de sjeldne. Den eneste hanen i kurven – om vi ser bort i fra mannen bak tangentene, Trond Nilsen, er Joachim Ness Thu. Dette er sjette året han er med på Fossesholm og en scene han ser ut til å storkose seg på. Så er det tre kjekke jenter han får lov å jobbe sammen med.

Trond Nilsen hadde en liten gjesteopptreden på scenen i årets forestilling – som befal i forsvaret. Men det er musiker og tilrettelegger han er mest kjent som og også han er med for sjette gang på Fossesholm.

At dette er en samkjørt gjeng merkes for det var utrolig lite som ikke gikk som det skulle på premieren. I hvert fall merket ikke vi som satt i salen noen store blemmer. Og det var litt upløyd «mark» her. Linedance og Hip-Hop med korona-rap er ikke vanlig kost på en Prøysen-forestilling. Sånt blir det stående applaus av.

Forestillingen, som har fått det kjente navnet «Med blanke ark og fargestifter tel», spilles hele uka med én forestilling i kveld og fredag i tillegg til to på lørdag og én søndag ettermiddag. Og det er billetter igjen, så her er det en god mulighet for å se og oppleve en forestilling som er vel verdt pengene. Det mente i hvert fall ca. 100 publikummere i går – unge som godt voksne.

Her ser du noen bilder fra gårsdagens premiere på Prøysen på Fossesholm.

Del:
Annonse