19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

VIF vant klart med 5-2 over Hallingdal i fredagens kamp på hjemmebane.

Vant fredag og ligger godt til å ta seieren i 4. divisjon i Buskerud

Vestfossen vant fredag kveld 5-2 over Hallingdal og la med det press på Modum før deres kamp mot Huringen lørdag ettermiddag.
Annonse

Det presset taklet Modum greit. Laget feide over Huringen og vant 5-1 på bortebane. Alexander Aas herjet med Huringene og noterte seg for et hat-trick.

Vestfossen og Modum kjemper innbyrdes om å vinne 4. divisjon i Buskerud og få opprykksmatcher mot vinneren av 4. divisjon i Telemark. Det blir etter alle solemerker Urædd som fosser fra seier til seier, med de tidligere toppspillerne Olivier Occean og Fredrik Nordkvelle i spissen. Vinneren av Buskerudavdelingen får garantert noe å bryne seg på der over to kamper. Hjemme og borte.

Annonse

I skrivende stund topper Vestfossen tabellen på bedre målforskjell enn Modum. I tillegg har Vestfossen spilt en kamp mindre enn Modum.

Kommende fredag møtes disse to på Åmot i noe som vel ikke kan karakteriseres som annet enn en ren seriefinale. Får Vestfossen poeng i den matchen ligger laget svært godt an til å vinne avdelingen.

Alt er egentlig opp til laget selv. De har på en måte skjebnen i egne hender, men tåler trolig ingen feilskjær nå på slutten.

Men skal Vestfossen ta poeng mot Modum må nok laget heve seg ut fra hva som ble vist mot Hallingdal. VIF åpnet klart best og kjørte over Hallingdal det første kvarteret. Allerede etter fem minutter satte Julian Bye Sell den første ballen i nota bak Hallingdals keeper. Fem minutter senere skaffet han Vestfossen en straffe som ble satt sikkert i mål av Anders Torgersen.

Om det var hjemmelaget som slapp seg nedpå eller Hallingdal som ble bedre skal vi ha usagt, men etter 2-0 scoringen kom hallingene mer og mer inn i matchen og Vestfossens spillere mistet ofte ballen på vei framover og på tampen av første omgang ble de straffet for dette. Bortelaget utnyttet en miss i VIF-forsvaret og Vegar Vedvik reduserte til 2-1 etter 40 minutter. Dette var også pauseresultatet.

Andre omgang startet som den første og VIF hadde to kjempesjanser i løpet av de første tre minuttene. Men allerede etter fem minutter så vi noe som vi så flere ganger i første omgang. Mangel på konsentrasjon og presisjon framover på banen førte til balltap og muligheter for gjestene.

Mange trodde nok at Vestfossens spillende assistent-trener Hichem Bekkaoui avgjorde kampen da han skrudde en corner rett i nota etter 52. minutter og førte VIF opp i 3-1. Men som i første omgang slapp Vestfossen gjestene inn i kampen igjen og etter 72 minutter reduserte Hallingdals innbytter Marius Helling til 3-2 med sitt første spark på ballen. Også denne scoringen kom etter et helt unødvendig balltap.

Kampen så ut til å ende 3-2 til VIF da de runda 90. minutter og full tid. Men så gikk lyset. Flomlyset sa takk for i kveld. Det skal jo ikke skje, men skjedde. Og først etter et kvarter var det tilbake.

Den pausa benyttet Vestfossen svært godt for da dommeren kunne sette matchen i gang igjen la Casper Endrè Pedersen på til 4-2 etter 92. minutter før Eirik Løwer Anfindsen fastsatte sluttresultatet til 5-2 fem minutter på overtid.

I andre kamper i denne 4. divisjonen tapte Birkebeineren 4-0 hjemme for Jevnaker og Drammens Ballklubb ga seg ikke før de hadde nedsablet Solberg med 7-1. Matchen Sande/Berger mot Konnerud endte 1-2 og Svelvik slo Stoppen med 4-1.

Det betyr at i skrivende stund leder Vestfossen serien med sine 24 poeng. Det samme har Modum, men med litt dårligere målforskjell og en kamp mer spilt. Nederst finner vi Solberg med seks poeng og Birkebeineren med sine tre.