17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

«Drolsum Stasjon» til Tussmørk Torsdag på biblioteket

Etter utallige utsettelser gjennom et langt korona-år er det endelig klart for konsert med Drolsum Stasjon på Bibliotekscenen i Hokksund. Førstkommende torsdag står de klare på scenen, halvannet år etter at konserten opprinnelig var planlagt.
Annonse

Etter å ha stjålet navnet fra en nedlagt togstasjon ved Tyrifjorden, er Drolsum Stasjon i 2021 inne i sitt 11. år som prima leverandør av norsk bluegrass og akustisk musikk til det ganske land.

Navnet Drolsum Stasjon vitner om respekt for en svunnen tid, en tid da verden var enklere, og det alltid gikk et tog. Da stasjonen ble lagt ned på 70-tallet hadde effektivitetens kalde hånd omsider strukket seg frem til det indre Østland og satt kroken på døra for bygdas stolthet; den lille togstasjonen Drolsum Stasjon.

Annonse

Morgendagens historiefortellere
I 2010 steg den nye generasjons «lokførere» fram. Kullspade var nå byttet ut med strengeinstrumenter, og Drolsum Stasjon gjenoppstod som et band med røtter i nordamerikansk bluegrass, norske viser og pop.

Tekstene er så klart på norsk og kan være både morsomme og triste, ofte på en gang, og omhandler blant annet temaene savn, kjærlighet og håp. Drolsum Stasjon anno 2021 er morgensdagens historiefortellere, men de ser seg ofte tilbake i tid etter de gode historiene å fortelle. Kort oppsummert: Tidløst.

Drolsum Stasjon består i dag av Jørgen Tangen Bendikssen (fele og vokal), Morten Kleven (dobro og vokal), Åsmund Felberg Johnsen (gitar og vokal), Ole Kristian Odden (mandolin og cello) og Bjørn Wiggo Engen (kontrabass).

Høsten 2021 besøker bandet Bibliotekscenen og Tussmørk Torsdag for aller første gang og gutta har følgende å si:

– Vi gleder oss enormt til å besøke Tussmørk Torsdag! Vi har hørt fra flere, både som har spilt der og som har vært publikum, at det er et hele strålende opplegg. Vi lover å stemme alle strengene våre (og det er ganske så mange) så godt vi kan».

Torsdag 14. oktober kl. 19.30.
Bibliotekscenen åpner kl. 19.
Inngang kr 200,-.
Billetter selges på biblioteket og via nettsiden www.hoopla.no.

Del:
Annonse