25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Turid Kolden overrekker Paul Harris Fellow utmerkelse til Jan Erik Skretteberg i Nøstetangen norsk glassmuseum under kveldens Rotary-møte på Haug menighetssenter.

Hedret av Rotary for et langt engasjement for Nøstetangen Glass

Det var en stolt og takknemlig Jan Erik Skretteberg som i kveld mottok Paul Harris Fellow utmerkelse på Rotary-klubbens møte i Haug Menighetssenter. Det var klubbens president, Turid Kolden, som sto for overrekkelsen.
Annonse

Det er ikke hvem som helst som får denne utmerkelsen og det visste Jan Erik Skretteberg å sette pris på. En tydelig rørt og stolt prismottaker takket for tildelingen før han fortalte litt om hvordan han kom i kontakt med Nøstetangen Museum for ca. 50 år siden. Som sivilingeniør på Hadeland Glassværk var det nemlig ikke noen selvfølge for moingen å bli kjent med historien til Nøstetangen Glasværk.

En av forutsetningene for å bli tildelt Paul Harris Fellow utmerkelse, er at du skal være engasjert i frivillig arbeid til det beste for lokalsamfunnet. Det har Jan Erik Skretteberg til de grader gjort.

Annonse

Turid Kolden hadde et manus på vel tre sider hvor hun ramset opp verv og posisjoner som Skretteberg hadde hatt og delvis har den dag i dag. For hans engasjement for Nøstetangen norsk glassmuseum og stiftelsen som driver det, er langt fra over. Så sent som i september var han med og lanserte nyheten om å etablere en glassblåseskole sammen med Daniel Erlandsson i glasshytta vis a vis museet.

«Kosemøte» med kake og tre-minuttere
Normalt preges møtene til Rotary-klubben i Hokksund av foredrag med et aktuelt tema, men én gang i måneden er det «kosemøte», som en av deltakerne i kveld karakteriserte det. Kaffe og kake utgjorde kosen ved siden av vin- og sider-lotteri.

I tillegg var det tre-minutters innlegg fra utvalgte medlemmer. Men disse «tre-minutterne» ble aldri ferdige på tre minutter – ofte går innlederne langt over tiden sin. Mandagens møte bekreftet dette.

Knut Kjos snakket om miljø og klodens fremtid. Johan Graver Haugse om det å være Rotary-medlem og det å besøke andre klubber i inn- og utland.

Ifølge president, som det heter på Rotary-språket, Turid Kolden, er det nå kun 26 betalende medlemmer i klubben og en litt for høy gjennomsnittsalder. Hun ønsker seg derfor flere medlemmer som kan komme og få faglig påfyll på klubbens møter.

Det er ikke lenger slik at du må bli anbefalt og godkjent av styret for å bli medlem i denne klubben. Det er Rotary-klubber i mer enn 200 land med til sammen over 1,2 millioner medlemmer fordelt på ca. 530 distrikter. Er du medlem i én klubb, er du velkommen i alle.

Del:
Annonse