21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlege Ingeborg Johannessen mener Drammen har en håndterbar smittesituasjon selv om langt færre tester seg nå.

63 koronatilfeller siste uke – håndterbar situasjon i Drammen – 11 i Øvre Eiker

Det er ikke meldt stor belastning på sykehuset og heller ikke meldt om stor belastning kommunale helse- og omsorgstjenester i Drammen. Derfor mener kommuneoverlegen at situasjonen er håndterbar i Drammen selv om det er langt færre som tester seg nå. Det er kun 11 nye tilfeller i Øvre Eiker.
Annonse

Den siste uken er det altså registrert 63 tilfeller av korona i Drammen. Det betyr at tallet for de siste 14 dagene er nede i 120. Det er totalt 5.828 personer som har fått påvist korona siden mars i fjor i kommunen, og det er 50 dødsfall i forbindelse med koronaepidemien.

– Smittesituasjonen i Drammen fremstår fremdeles som godt håndterbar. Antall som tester seg har falt ganske mye de siste par ukene. Det er derfor grunn til å minne om at det fortsatt er anbefalt å ta koronatest ved luftveissymptomer, slik at vi kan holde oversikt over smitteutbredelsen i kommunen vår, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen og fortsetter:

Annonse

– FHI varsler at det er forventet at utbrudd med noen virus som gir luftveisinfeksjon, kan bli kraftigere enn normalt kommende vintersesong. Det er derfor fremdeles viktig å holde seg hjemme ved nyoppståtte forkjølelses- eller influensasymptomer, for å begrense spredning av både korona og andre smittsomme virussykdommer.

11 nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 11 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker i uke 40 – altså siste uke.

Det er med dette registrert totalt 578 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 373 er smittet i 2021.

Del:
Annonse