25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Monica Myrvold Berg åpnet den nye gjenvinningsstasjonen på Mile fredag. Her sammen med daglig leder Johan Rune Remmen (t.v.) og styreleder George Fulford.

Nye Mile åpnet – skal bli lettere og bedre med kildesortering

Mile Gjenvinningsstasjon i Mjøndalen åpner for fullt for publikum mandag. Fredag var det offisiell åpning og snorklipping for den nye stasjonen til i underkant av 60 mill. kroner. Nå lover RfD at forholdene skal bli bedre slik at vi slipper timelange køer slik det har vært mange ganger.
Annonse

Mile har gjennomgått en total forvandling de siste månedene og fredag var det meste klart til at publikum kan ta i bruk stasjonen fra mandag av. Men først var det offisiell åpning der ordfører Monica Myrvold Berg klippet snoren og innbudte gjester fikk en omvisning på anlegget etter servering av både jazz og mat.

Drammensordføreren fremhevet mindre kø og mindre støy for naboene som to av fordelene med den nye stasjonen i tillegg at hele området hadde fått et betydelig løft rent estetisk. Hun understreket også at Mile var den mest brukt gjenvinningsstasjonen i RfD-systemet.

Annonse

Mile er egentlig et søppeldeponi fram til 1990-tallet og det ligger fortsatt en gammel søppelfylling i grunnen her. Det ga mange utfordringer ved byggingen av det nye anlegget. I realiteten ligger de nye byggene og «flyter» oppe på søppelet og er utsatt for variasjoner i grunnen.

Johan Rune Remmen kunne stolt vise fram den nye gjenvinningsstasjonen.

Oppgraderingen til nær 60 mill. kroner betyr også en betydelig økning i kapasiteten. Antall containerplasser økes fra 12 til 23 og her slipper du å rygge deg inn for å kaste avfallet ditt. Den øvelsen er den nemlig mange som har slitt med – spesielt med henger. Nå kan du parkere langsmed og kaste på de ulike stasjonene.

Styreleder George Fulford sa i sin tale at ombyggingsperioden var krevende for kundene, men at det nå skal bli bedre trafikkflyt. Han understreket betydningen av den nye ombruksavdelingen der folk kan levere det meste som andre kan komme og hente – helt gratis.

Han fremhevet også en sikrere håndtering av EE-avfall og at det var bygget tak over containerområdet som viktig. Men sa også at lokalene nå var blitt betydelig oppgradert med tanke på de ansatte og besøkende. Og at alt skjedde under budsjett og uten at det betyr økte gebyrer på renovasjonen.

Jazzmusikeren Magnus Aannestad Oseth fra Steinberg kunne sammen med bandet gi en smakebit på forestillingen de skal ha på Portåsen senere i år der de har tonesatt dikt av Herman Wildenvey og hvor de spiller av dikt lest av Wildenvey selv. Dette var drammensordføreren spesielt imponert over.

Flere stasjoner på samme lest
Lier og Røyken har også fått nye stasjoner som er bygget på samme lest som Mile. Nå står Enger i Åmot for tur og til slutt skal Lindum bygges om. Hele hensikten her skal være å gjøre avfall til verdi gjennom bedre sortering og salg av det vi andre kaster.

Men de nye stasjonene gjør også at kapasiteten øker uten behov for økt bemanning. Det er i dag mellom 10 og 12 ansatte ettersom sesongene svinger, men det blir altså ikke noen økning i staben selv om kapasiteten økes betraktelig. De ansatte kan dessuten jobbe under tak i stedet for å måtte stå ute i all slags vær for å hjelpe kundene som kommer.

Hele Mile er fornyet og det skal bli enklere å kaste fra seg søppelet på rett sted heretter.
Gjestene under fredagens åpning fikk en omvisning på det nye anlegget og her forteller seksjonsleder for gjenvinningsstasjonene i RfD, Eirik Kultom Karlsen om fordelene.
Del:
Annonse