21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er fortsatt lave smittetall i Drammen og Øvre Eiker, men en av årsakene til det er at langt færre tester seg, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Fortsatt lave smittetall i Drammen og Øvre Eiker

Det er fortsatt meget lave smittetall i Drammen og Øvre Eiker. Siste uke ble det registrert 38 nye tilfeller i Drammen og kun fire i Øvre Eiker. Lave testtall er en viktig årsak til de lave tallene.
Annonse

Med 38 nye smittede siste uke er det 14-dagers tallet nede på 100. Totalt er det nå 5.866 personer som har fått påvist korona i Drammen siden utbruddet i mars i fjor. Det er ikke meldt om nye dødsfall knyttet til smitten og tallet står derfor fortatt på 50.

Det er ikke meldt om stor belastning på verken sykehus eller kommunale helse. Og omsorgstjenester.

Annonse

Det er mye luftveissykdom i Drammen for tiden, men antallet påviste tilfeller av koronasmitte har fortsatt å falle.

– Dette skyldes delvis lavere testtall og at det nok er en del smittede som ikke testes, men den viktigste faktoren er at så mange av kommunens innbyggere har tatt koronavaksine, forteller kommuneoverlege John David Johannessen og fortsetter:

– Koronasmitte vil fortsatt være til stede i samfunnet, og de som ikke er vaksinert vil måtte regne med å bli syke. For barn betyr dette vanligvis lite, og derfor vaksineres ikke barn under 12 år, sier han.

Men for alle som er 12 år og eldre, har Folkehelseinstituttet vurdert at det er tryggere å ta vaksine enn å bli syk av koronaviruset.

Drammen kommune har sluttet å vaksinere i Drammenshallen, men vil fortsatt ha et vaksinetilbud som gjør det mulig å få koronavaksine.

Fra i dag er det timebestilling og drop-in på kommunens nye vaksinasjonslokale på Gulskogen Senter, mandag til fredag.

Fire nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet fire nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker i uke 41 – altså siste uke.

Det er med dette registrert totalt 582 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 377 er smittet i 2021.

Del:
Annonse