17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var harde tak under lørdagens kamp mellom Hokksund damelag og Larvik Turn. En kamp som bortelaget hadde kontroll på hele tiden.

Nok en stang ut for HIL-damene i 2. divisjon håndball lørdag

Hokksunds damelag fikk en tøff kamp mot Larvik Turn i Sentrumshallen i Hokksund lørdag. Det ble rett og slett for mange skudd i stanga eller langt over i en kamp som endte 27 – 34.
Annonse

At Hokksund har Marianne Nilsen, som ligger på toppscorerlista i serien på en andreplass, hjalp heller ikke. Hun totalt seks mål i denne kampen – to av dem på syv-meter. Hun har dermed scoret totalt 38 mål i serien så langt og har et snitt på 5,4 i hver kamp. Det står det respekt av.

Men det ble tidlig klart at Larvik Turn ville vinne denne kampen. De lå under på tabellen og med seier rykket de opp på en 4. plass og seks poeng – likt med Hokksund. Men de har spilt tre kamper mindre enn HILs damelag og står nå med tre seire og ett tap.

Annonse

Hokksund ligger nå på en 6. plass på tabellen med syv spilte kamper, hvorav tre er seire og fire tap. Målforskjellen er 173 – 187.

Larvik Turn startet i et høyt tempo og fikk tidlig en grei ledelse. På 4-9 tok HIL sin første time-out. Så tråkket HIL-målvakten over og måtte på benken resten av kampen. Også HILs nr. 6 – Ingvild Stensrud måtte på benken etter et stygt fall like før slutten av første omgang. Hun ble liggende på banen i flere minutter før kampen kunne settes i gang igjen.

Da lagene gikk til pause sto det 13-18 på tavla i en ikke veldig godt besøkt hall.

Spiller nr. 10 – Kristine Rokke kunne notere seg for hele fire mål denne ettermiddagen.

Bedre forsvar i andre omgang
Hva trenerne hadde sagt til damene i pausen, er ikke kjent, men forsvaret ble langt bedre og fem mål er ikke en umulighet å ta igjen i håndball. Men da må skuddene sitte – også såkalte 100-prosents sjanser. Men det gjorde det ikke for HIL denne dagen.

Larvik Turn hadde også litt for dårlig tid i sine angrep og stresset seg til flere personlige feil slik HIL gjorde.

Begge lagene brukte antall lovlige time-outer og det så lenge ut til at HIL kunne ta igjen forspranget Larvik Turn hadde. Etter 12 minutter ut i andre omgang sto det nemlig 20-23 på tavla og da fikk endelig streken til HIL noe å gjøre. Men det hjalp dessverre lite.

Larvik Turn dekte langt inne i feltet ved flere anledninger. Det ble i hvert fall straffe av denne situasjonen.

Larvik Turn økte tempoet og ledelsen og på stillingen 21-28 tok HIL sin nest siste time-out. Heller ikke en ny strategi på stillingen 23-30 hadde noen stor innvirkning på sluttresultatet av kampen selv om HIL-damene scoret fire mål i sluttminuttene mens målvakten gjorde en god jobb med å holde buret rent.

Sluttresultat 27 – 34

Ettersom HIL består av mange spillere fra Kongsberg, stilte lagene opp med ett minutts stillhet før kampstart for å hedre de omkomne i Kongsberg sist onsdag.