25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Åke Berg har stilt ut en rekke ganger på Gulden Kunstverk på Steinberg. Lørdag er han tilbake med en rekke ferske malerier.

«Blått til lyst» på Gulden Kunstverk denne høsten

Lørdag 23. oktober åpner vestfoldkunstneren Åke Berg sin syvende utstilling på Gulden Kunstverk, med tittelen «Blått til lyst».
Annonse

I løpet av Guldens 36 år lange kunstreise er Åke Berg med andre ord en kunstner som har vokst og modnet med Gulden, helt siden de samarbeidet om den første utstilling på 1980 tallet.

Og nå er den evigunge Åke Berg, som for øvrig har nettopp fylt 75 år, tilbake med en fyldig utstilling som oser av malerglede og livslyst. Det er formene, det er energien, og det er fargene i naturen som inspirerer Åke Berg. Selv om han maler fra en fargerik palett, er det ingen hemmelighet at blå er hans yndlingsfarge. Ja, «Blått til lyst».

Annonse

Åke sier det slik: Som kunstner lever du i en stille storm med bildene dine, der blåfargene reiser seg utrettelig i motivenes utforming. Søken etter den intense energi som kan fremkomme i bildene, er belønningen for hele mitt arbeide».

Walter N. Welo i Gulden Kunstverk sier følgende: – Det har vært en fryd å følge Åke Berg gjennom alle disse årene. Han er en kunstner som lader opp til sine utstillinger. Han maler så det spruter og renner helt til siste slutt. Mange av bildene på denne utstilling er så ferske at de knapt har rukket å bli tørre. Og så er det deilig å vise Åke Berg om høsten, fordi han er definitivt vårens og sommerens maler. Han er på lag med årstidene og gjør sitt for å holde på varmen og fargene lengst mulig.

Åke Berg er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole ved blant annet Egil Weiglin og Hans Normann Dahl. Senere har han tatt tilleggsutdannelse som grafiker ved SHKS og Akademiet med Dag Hofseth og Svein Johansen som lærere. Åke Berg fikk Tjølling kommunes kulturstipend. Han er medlem av Norske Billedkunstnere og Norske Grafikere, har hatt flere styreverv i Vestfold Bildende Kunstnere. Han har vært lærer ved den nordiske Malerskole i Frankrike, og ellers ved kurser i inn- og utland.

Utstillingen teller 50 malerier og 6 litografier. Åke Berg er selvfølgelig til stede på utstillingsåpning. Alle er hjertelig velkommen.

Del:
Annonse