25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Knut Kvale delte ut kulturprisen til Stein Andersen under en øvelse i Vestfossen Mannskor i kveld.

Stein Andersen ble tildelt kulturprisen 2020 i kveld

Kulturprisen for 2020 i Øvre Eiker kommune ble torsdag kveld tildelt Stein Andersen fra Vestfossen. Det skjedde under en øvelse i Vestfossen Mannskor på Folkets Hus. Det var en rørt og stolt Stein som tok imot prisen med sin sedvanlige lune humor.
Annonse

Stein Andersen er til stor inspirasjon for alle og enhver som driver innenfor kultur og frivillighet, slår kulturprisutvalget fast.

Øvre Eiker kommune deler hvert år ut en kulturpris. Prisen består av 3.000 kroner og en glasspokal fra Nøstetangen glass.

Annonse

– Jeg er veldig glad for at kulturprisen går til Stein Andersen. I 2020 fikk vi inn mange forslag på Andersen, så det er tydelig at det er mange i Øvre Eiker som setter pris på den jobben han har gjort for kultur og frivillighet i kommunen, sier Solveig Lysaker, leder av kulturprisutvalget.

Det var et enstemmig kulturprisutvalg som vedtok å tildele kulturprisen til Stein Andersen. I kulturutvalgets begrunnelse heter det:

«Stein Andersen har gjort et inntrykk i de fleste grener innen kultur og kulturformidling, alt fra å lese for barn i barnehagen, til å underholde alle aldre med mannskoret, skrive bøker og innenfor Vestfossen idrettsforening. Han er også primus motor for historietimen i Vestfossen, har lokalhistorisk forlag, er aktiv i Folkeakademiet Øvre Eiker, i historielaget og i stiftelsen Fossesholm, for å nevne noe. Steins musikkunnskap er unik, og han har en betydelig bredde gjennom sitt mangeårige frivillige engasjement.

Mange vil ha møtt Stein i minst én sammenheng. I tillegg er han et orakel av kunnskap som han hjertelig tar seg tid til å dele med alle som ønsker det. Han slipper gjerne alt han har i hendene for å støtte, hjelpe og bidra i all sin kraft til andre som kunne trenge hjelp. Stein er virkelig en beskjeden bauta som fortjener i aller høyeste grad en hyllest. Kulturprisutvalget mener han er til stor inspirasjon for alle og enhver av dem som driver innenfor kultur og frivillighet.»

Selve prisutdelingen ble foretatt av ordfører Knut Kvale i kveld på Folkets hus i Vestfossen, i tilknytning til øvelsen for Vestfossen mannskor. Kvale hadde med seg Christer Best Gulbrandsen, Torodd Eriksen og Kari Mette Høstvik, som benyttet anledningen til å promotere helgens TV-innsamling.

– Uten kona Marit hadde jeg nok ikke fått denne prisen, sa Stein til Eikernytt.no under tildelingen torsdag kveld.

Takket kona Marit
Kveldens overrekkelse kom ikke helt overraskende. Stein sliter nemlig med et øye som ikke helt spiller på lag, og derfor måtte prisutdelerne være sikre på at han var på kveldens øvelse.

Stein Andersen takket og var stolt og rørt over tildelingen, som har ville dele med kona gjennom 50 år, Marit. Uten hennes støtte og forståelse for alle påfunnene og all jobbingen opp gjennom årene, hadde det ikke blitt noen pris i kveld.

Stein fremhevet det gode miljøet i mannskoret og den gode tonen som er mellom medlemmene, selv om diskusjonen kan gå friskt noen ganger.

Ordfører Knut Kvale fremhevet Steins innsats uten å fremheve seg selv – slik mange andre gjør. Men Stein var ikke helt enig og trodde kanskje kollegaene i koret var av samme oppfatning. Han har nemlig ikke vært redd for å stå fremst på scenen i de utroligste utgaver av seg selv til stor glede for publikum.

Mannskoret kvitterte med en sang for Stein og kona Marit og solide hurrarop for prisvinneren.
Vestfossen Mannskor har fått yngre forsterkninger den siste tiden og yngstemann er bare 11 og et halvt år. Men Øyvind Holmefoss Hovland er ferdig med stemmeskiftet og kan synge i mannskoret sammen med pappa Bjørn Tore Hovland. De 34-35 aktive sangerne kan ta imot flere yngre – det er bare å melde sin interesse.
Del:
Annonse