26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Her får Nelly Kristine fra Hokksund sine velfortjente sølvmedaljer på helgens svømmestevne i Stavanger.

NM-sølv til Nelly fra Hokksund i sitt første nasjonale mesterskap

Nelly Kristine Skånhaug Bjørnstad fra Hokksund og Øvre Eiker Svømmeklubb fikk denne helgen to NM-sølv i svømming for ungdom i Stavanger denne helgen. Det skjedde i hennes første nasjonale mesterskap.
Annonse

Nelly er para-svømmer og deltok i øvelsene 50-meter og 100-meter fri i klassen S8. Det ble to nye personlige rekorder på henholdsvis 40,54 og 1.34,50 og to sølvmedaljer ble belønningen. Nelly Kristine er 14-år og svømmer til daglig for Øvre Eiker Svømmeklubb. Hun deltar også i Norges Svømmeforbunds UPPI-program for unge para-svømmere.

Nelly Kristine går i 9 E på Hokksund Ungdomsskole og har drevet med svømming i ca. 6 år. Dette er hennes første nasjonale mesterskap hvor hun nå er blant de yngste som har kvalifisert seg.

Annonse

Hun har sykdommen HSP, noe som gjør beina hennes ustødige og svakere enn vanlig, og har klassifisert seg til klassene S8 og SB8. Hun drev tidligere aktivt med håndball, noe hun likte godt, men valgte å slutte med ettersom det ble vanskelig å henge med da utøverne ble større og raskere.

Hun trener i dag fem dager i uken og sikter mot deltakelse i flere nasjonale mesterskap. Nelly Kristine har både en eldre søster (16) og en yngre søster (9) som svømmer aktivt, og ble på denne måten introdusert for sporten.

Nelly Kristine Skånhaug Bjørnstad fra Hokksund sikret seg to sølvmedaljer fra NM for unge svømmere denne helgen. (Fotos: Privat)

Om klubben
Øvre Eiker Svømmeklubb er en klubb med ca. 60 aktive svømmere i tillegg til stor kursdeltakelse. Klubben satser bredt, ønsker å gi alle en mulighet til å være med, samtidig som utøvere som ønsker å satse på nasjonalt nivå også skal få muligheten til dette.

Klubben har trenere på øverste nivå i Ronny Skaalien og Alexander Borsheim, og disponerer både Hokksund og Vestfossen svømmehall. Klubben har en lang historie og er godt forankret i lokalmiljøet.

Del:
Annonse