29. november 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er helt klart at koronapandemien ikke er over i Drammen og Eiker selv om det ikke er aktuelt med nye og strengere tiltak. (Illustrasjon)

Nær dobling av smittetallene i Drammen – firedobling i Øvre Eiker

71 personer har fått påvist koronasmitte i løpet av siste uke. Det er nesten en dobling fra uken før. Det er likevel ikke aktuelt å innføre nye restriksjoner i kommunen. I Øvre Eiker er det 17 nye tilfeller siste uke mot fire i forrige uke.
Annonse

I dag ble det rapportert om 71 nye tilfeller av korona i Drammen siste uke. Det gir et smittetall over de siste to ukene på til sammen 109. Totalt er det nå 5.937 personer som har fått påvist korona siden utbruddet i mars i fjor. Det er ikke noen flere dødsfall og dette tallet står fortsatt på 50 i Drammen.

Det rapporteres om en økning i antall med påvist koronasmitte i Norge, og dagens tall viser også at det er en økning i antallet påvist smittede i Drammen.

Annonse

– Vi kjenner alle godt til sesongvariasjonen når det gjelder luftveissykdom, hvor vinterhalvåret har mye mer luftveissykdom enn sommerhalvåret. At dette også gjelder koronaviruset husker sikkert de fleste også fra forrige høst. Den store forskjellen nå er vaksineringen, sier kommuneoverlege Johan David Johannessen og fortsetter:

-Den gjør at det er langt færre som får et alvorlig forløp av korona. Men det vil fortsatt være mange personer som vil oppleve covid-19 som et alvorlig helseproblem, og det vil fortsatt være dødsfall grunnet sykdommen også i Norge.

Det er fortsatt vurderingen i Drammen at gjenåpningen av samfunnet har gått bra, og smittespredningen har ikke blitt et stort samfunnsproblem på ny.

– Økende smittetall må vi ta som en påminnelse om å følge de gjeldende smittevernrådene, om god hygiene, å være hjemme når vi er syke, og teste oss ved tegn til luftveissykdom, sier Johannessen.

17 nye smittetilfeller i Øvre Eiker siste uke
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 17 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker i uke 42. Det er en firedobling bare på én uke.

Ett tilfelle berører en ungdomsskole. Det er ingen tilfeller ved helseinstitusjoner.

Det er med dette registrert totalt 599 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 394 er smittet i 2021.

Del: