24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra overrekkelsen av gaven (f.v.): Eldar Berli (generalsekretær i NJFF), Gunnar Lien (adm. dir i Statskog), Trond Gunnar Skillingstad (komm.sjef i Statskog) og Knut Arne Gjems (leder i NJFF). (Foto: Torgeir W. Skancke)

Statskog ga 50 båter til NJFF for gratis utlån i jubileumsgave

NJFFs utlånsordning for små båter får et stort løft etter at Statskog ga bort femti båter i bursdagsgave. Norges Jeger- og Fiskerforbund disponerer totalt over 200 slike båter.
Annonse

Fra før har Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) over 150 båter over hele landet som er tilnærmet gratis tilgjengelig for medlemmer over hele landet. Nå passerer antallet 200.

– Statskog skal fremme bærekraftig, høstingsbasert friluftsliv. NJFF gjør en formidabel jobb på dette området og er en god og viktig samarbeidspartner for oss. Med båter som jubileumsgave legger vi enda bedre til rette for fiske og berømmer samtidig NJFFs smarte utlånsordning. Dette gir mange store friluftsopplevelser i norsk natur, sier Gunnar Lien, direktør i Statskog.

Annonse

Fantastisk raust
Gaven kommer i forbindelse med at NJFF fyller 150 år.

– Dette er fantastisk raust av Statskog og en veldig nyttig gave som kommer mange til gode, stråler NJFFs leder Knut Arne Gjems.

Båtene i «Mine båter» ligger ved gode fiskevann og er mye brukt. På nettstedet www.minebåter.no kan du enkelt se hvor båtene ligger og finne informasjon om vannet de ligger ved, samtidig som man kan booke båt for en planlagt tur.

– Vi får tilbakemeldinger fra fornøyde medlemmer hele tiden. Noen legger til og med opp Norgesferien etter hvor i landet båtene ligger og tar med familien på kombinert bil-, telt- og fisketurer rundt om i landet, sier Gjems.

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) er en av landets største friluftsorganisasjoner med sine 562 lokalforeninger og 113.000 medlemmer.

NJFF ble stiftet for 150 år siden i Kristiania, i 1871, da under navnet Norsk Jæger- og Fisker-Forening. Den gang var det en organisasjon for de bedrestilte. I dag er Norges Jeger- og Fiskerforbund en organisasjon for folk flest.

I Norge er 520.000 personer registrert som jegere, 140.000 jakter aktivt hvert år, og annenhver nordmann fisker minst en gang i året. 15 prosent av de registrerte jegerne er kvinner, noe som er rekordhøyt både i norsk og internasjonal sammenheng. Norge er det eneste landet i Europa som har et felles landsomfattende forbund som samler både fiskernes og jegernes interesser.

Her et eksempel på hvor du finner båtene som du kan låne gjennom ordningen. Det er flere i vårt distrikt og flere vil trolig komme med denne gaven.
Del:
Annonse