16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Petter Anthon Næss er kapellmester for søndagens konsert med Øvre Eiker Musikkorps og Ole Edvard Antonsen. Han lover en festkonsert det er verdt å få med seg.

Høstkonsert med trompetist i verdensklasse i Hokksund

Søndag kan du oppleve en trompetist i verdensklasse i Kultursalen i Hokksund. Ole Edvard Antonsen stiller da på scenen sammen med Øvre Eiker Musikkorps og Petter Anthon Næss. Han lover en konsertopplevelse av de sjeldne og et ivrig korps som ikke har fått vist seg fram på snart to år.
Annonse

Det er med andre ord god grunn til å ha store forventninger til søndagens konsert i Hokksund. Ole Edvard Antonsen skal ha en såkalt «workshop» denne helgen med korpset for å drille alle innslagene de skal ha sammen. I tillegg blir det en avdeling som Petter Anthon Næss skal ha sammen med trompetisten, som er ettertraktet «vare» verden over.

Og du kommer til å se og høre «Vidda» i all sin prakt. Et stort lerret viser filmen som er tatt opp av en F16-jager mens den flyr over vidder og ned i fjorder i noe av det vakreste Norge har å by på av natur.

Annonse

Endelig i gang igjen
– Det er deilig å være i gang igjen med det lokale kulturlivet i kommunen vår og endelig kunne spille for et publikum i Kultursalen, sier Petter Anthon Næss.

Han kan fortelle om et korps som er skikkelig sugne på å vise seg fram og som har finpusset på den musikalske formen den siste tiden selv om kondisjonen til musikerne har vært et tema etter lang tids spillepause.

Langvarig samarbeid
Ole Edvard Antonsen og Petter Anthon Næss har jobbet sammen i flere år og holder nå på med innspillingen av helt ny musikk, skapt i studioet til PAN i Vestfossen.

Her komponeres det, og improviseres det, i tillegg til å skapes en magi som Petter Anthon kaller det. Å leke med musikk å denne måten er noe han liker og at det hele ender opp som en plateutgivelse på nyåret, gjør det ekstra spennende ifølge ham selv.

Men at Petter Anthon og Ole Edvard har samarbeidet i mange år, betyr ikke at den verdenskjente trompetisten kommer «billig» til Hokksund. Dette er et stort løft for korpset, men de tar seg råd til denne opplevelsen – ikke bare for seg selv, men også for et lokalt publikum de håper vil fylle salen.

Konserten begynner klokken 18.00 på søndag, men da kommunen har leid ut kafeteriadelen på ungdomsskolen, kan ikke publikum slippe inn før kvarteret før. Det er selvsagt noe korpset beklager, men som de ikke har herredømme over.

Forhåndssalget av billetter har vært bra, men det er fortsatt mulighet å skaffe seg billetter i døra på søndag, så her er det bare å møte opp.

Petter Anthon Næss kan love mye kjent musikk, men også stykker vi ikke hører for ofte. I tillegg er det flere lokale solister med i denne konserten. De lover også noen overraskelser underveis i konserten.

Del:
Annonse