21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Brannvesenet tok ingen sjanser og rykket ut med store mannskaper etter at det ble meldt om brann i et verksted i Betongveien på Ytong-området.

Brann på Eiker Næringspark – store mengder sykkelbatterier tok fyr

Det brøyt ut brann i lokalene til E-Wheels i Hokksund i ettermiddag. Store mengder batterier til sparkesykler og elektriske sykler skal ha gått tapt. E-Hweels sier at de er Norges største leverandør på slike sykler.
Annonse

Store styrker fra brannvesen, politiet og ambulanse rykket ut til Betongveien – eller bedre kjent som Ytong-området i Hokksund ved 14.20-tiden. Av en lang rekke firmaer som holder til i den nye næringsparken drevet av Vestaksen, er E-Hweels.

Ifølge brannvesenet på stedet skal det ha begynt å brenne i batteripakker inne på lageret, noe som utløste sprinkleranlegget i bygget. Det var en del farlig røyk i området og politiet var forberedt på å måtte evakuere beboere i nærheten. Men ettersom brannen ble raskt slått ned og det var en gunstig vindretning, ble ikke det nødvendig.

Annonse

Brannvesenets folk fikk lastet de brennende og ødelagte batteriene og ståhjulinger ut på vogner slik at de ikke skulle utgjøre noen ny trussel.

Ingen skal ha blitt skadet eller fått i seg røyk slik at de trengte legetilsyn. Det var folk på jobb i bygget da det begynte å brenne og det ble hørt mindre eksplosjoner fra brennende batterier.

Her trilles de ødelagte batteripakkene ut fra lageret.
Her er det lager og visningsrom for nye elsykler av ymse slag. Som vi ser har sprinkleranlegget dynket det hele.
Brannvesenet sendte ut mye folk til denne brannen. Det var storbrann her i 2012 hvor store deler av bygningsmassen gikk tapt.
Mannskapene diskuterer hva som skal gjøres med stedets vaktmester som kom til.
Del:
Annonse