28. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Høstmørke og raskt skiftende føreforhold kan føre til flere ulykker. Bare i oktober døde ni personer i trafikkrelaterte ulykker. (Illustrasjon)

Ni personer omkom i oktober-trafikken – 80 døde så langt i år

Totalt har 80 personer mistet livet i trafikken i 2021. Det er fire flere enn på samme tidspunkt i fjor. Bare i oktober døde ni personer i trafikkrelaterte ulykker.
Annonse

I oktober har fem bilførere, to bilpassasjerer, én på motorsykkel og én fotgjenger mistet livet i trafikken. Det var åtte menn og én kvinne som omkom i ulykkene. Det er én mindre enn fjorårets oktober da 10 mennesker mistet livet.

– Så langt i år har det vært en økning i antall drepte bilførere og –passasjerer sammenlignet med i fjor, mens det blant motorsyklister har vært en nedgang. Per oktober 2020 hadde 18 motorsyklister mistet livet i trafikken, mot 14 hittil i år. Årsaken til nedgangen vet vi ikke noe om, men vi vet at det dessverre er for mange menneskeliv som går tapt i trafikken. Vi er fortsatt et godt stykke fra visjonen om null drepte og hardt skadde i trafikken, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk.

Annonse

Mørkere, kaldere og våtere
Høsten og mørket har meldt sin ankomst, og vinteren kommer nå fort flere steder i landet. Det betyr at vi nå vil møte mer krevende forhold i trafikken.

– Vi går nå en tid i møte hvor det blir glattere, mørkere og våtere. Det har negativ effekt på bremselengde og på hvor tidlig vi oppdager farlige situasjoner. Nøkkelen her er først og fremst fart. Er du ekstra oppmerksom og holder farta nede er det langt mer sannsynlig at du unngår farlige situasjoner, sier Johansen.

Del:
Annonse