29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mange steder er det for mye elg og nå legger Statskog ut dagskort for å få ned stammen på en rekke plasser. (Foto: Kjartan Trana)

Frister jegere med dagskort for å få en sunnere elgstamme

Statskog legger ut rekordmange rimelige dagskort på elg for å nå norske jegere. Målet er flere jaktopplevelser, mer viltkjøtt og færre påkjørsler.
Annonse

De aller fleste steder går jaktperiodene for jaktlagene nå ut. Der det er igjen elg på kvoten når lagsjakta er avsluttet, legger Statskog nå ut tilbud i form av dagskort. For 250 kroner har du et helt jaktfelt for seg selv i én dag. Har du med deg flere jegere i samme område, jakter disse for en hundrelapp.

– Vi har samme kortpris overalt, uansett hvor attraktive jaktområdene er, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Annonse

Sultedød, beiteskader og påkjørsler
Flere steder er elgstammen så stor at det gir betydelige beiteskader og mange påkjørsler. Tidvis er det også mange dyr som sulter i hjel i løpet av vinteren på grunn av for lite mat.

– Dagskortløsningen gir fristende jaktopplevelser til folk flest og en mye bedre forvaltning av elgstammen. Der vi kan legge ut tilbud, kommer vi derfor til å gjøre det nå, sier Breisjøberget.

Rekrutterer flere
Med jaktkort velger jegerne selv hvor mange dager de vil jakte. Det er også fritt fram hvor mange tilleggsjegere du vil ha med deg i jakta.

– Samfunnet er i endring. Vi har grunn til å tro at denne fleksible løsningen frister flere ut på elgjakt. Snittalderen på elgjegere øker, så vi har behov for flere løsninger i tillegg til tradisjonell lagsjakt, sier Breisjøberget.

Del:
Annonse