16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vafler smaker uansett hvilken nasjonalitet du har og på Haug Menighetssenter er alle velkomne – både flyktninger og nye frivillige. (Alle foto: Privat)

Alle liker vafler – også våre nye landsmenn og kvinner

Vafler samler ikke bare innbarka nordmenn rundt bordet. Det er også en populær rett hos våre nye landsmenn og kvinner. Det erfarer i hvert fall Flyktningeguiden som torsdag samlet en rekke til nettopp vaffelkafé på Haug Menighetssenter.
Annonse

Flyktningeguiden, som er en avdeling innen Øvre Eiker Røde Kors, og Kirken i Eiker med Anne Jorunn Bakken og Ann-Kristin Eidsvåg i spissen, samarbeider om vaffelkaffe-arrangement i Haug Menighetssenter.

Tiltaket er kommet i gang som et ledd i integreringsarbeidet i kommunen. Kirken og Flyktningeguiden samarbeidet om dette også før koronaepidemien, og startet opp igjen nå i høst.

Annonse

Det har nå vært vaffelkafe 30.september og 4. november, hvor det har møtt opp flere flyktninger som blant annet går på Voksenopplæringen, samt en del frivillige etnisk norske, som jobber i kirken eller som flyktningguide.

Samlingene er et lavterskeltilbud som går ut på og bli kjent og å snakke norsk, spise vafler og ha det hyggelig sammen. Kirken ved Anne Jorunn og organist Wiggo Nilsson sørger også for litt enkel sang og musikk, som alle kan delta i.

Her er alle mellom 0-100 år velkomne til felles prat og hygge. Oppmøtet ligger på ca. 40-60 personer pr. gang. Flyktningeguidene prøver å bli litt mer kjent, og kanskje finne noen de kan bli litt mer venn med.

Guidene tar gjerne imot flere frivillige, så har du lyst til å bli flyktningguide, ta kontakt med leder for flyktningeguidene, Marit Bergland, på tlf. 917 56 173.

Uansett, det er bare å møte opp på vaffelkafe på Haug Menighetssenter. Neste samling er fastsatt til 2. desember kl. 17.00. Samlingene varer ca. 1,5 time.

Del:
Annonse