22. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Adrian Tollefsen (t.v.) som auksjonarius sammen med Trond Bermingrud og Morten Lystad som også kunne tenke seg innholdet.

Trond sikret seg bod for 500 kroner i Hokksunds første «Storagehunters»

Har du noen gang sett på «Storagehunters» på TV? En gjeng mer eller mindre eksentriske mennesker reiser rundt i USA og kjøper opp innholdet i boder som folk ikke har betalt leien for. Fredag kveld var den første lokale utgaven av «Storagehundters» i Hokksund.
Annonse

Viken Bodutleie i Kremmerhuset har siden i våres forsøkt å få kunden sin til å gjøre opp for seg – uten å lykkes. Den utenbys kunden skylder derfor leie fra juni til nå med 900 kroner i måneden.

I kveld hadde eierne av Viken Bodutleie håpet å få igjen noen av de tapte pengene, men det greide de ikke. Det var nemlig ikke den største interessen – verken målt i oppmøte eller i budgivningen.

Annonse

Men Trond Bermingrud fra Vestfossen sikret seg den seks kvadratmeter store boden som var fylt til randen for skarve 530 kroner – som siste og høyeste bud. Hva han bød på, visste han ikke, for som på TV-serien var det bare lov å kikke inn – ikke plukke ut gjenstander på forhånd.

Lars Kristian Uggla i Viken Bodutleie måtte fram med vinkelsliperen for å få opp låsen i boden som skulle auksjoneres bort i kveld.

Men etter det eier Adrian Tollefsen kunne fortelle etter auksjonen, har Trond gjort et aldri så lite kupp. Ved siden av en del senger og hyller var det nemlig en rimelig ny vaskemaskin lagret her. Og det er noe Trond og kona trenger etter at den gamle de hadde «tok kvelden».

– Vi tjente ikke noe penger i kveld, men nå slipper vi i hvert fall å tømme den selv. Det er det nemlig kjøper som må gjøre, sier Adrian Tollefsen, som legger til at ting kjøper ikke vil ha, kan leveres til vårens loppemarked til skolekorpset.

Han sier at det neppe blir siste gang de ønsker å auksjonere bort innholdet av ubetalte boder på denne måten og hvis ikke flere kunder gjør opp for seg, er det ikke lenge før neste bod kommer på auksjon.

Trond Bermingrud og de andre interesserte forsøker å se hva boden inneholder, men her var det så fullt at det ikke var mulig å få noen god oversikt. Han ble derfor overrasket i etterkant av auksjonen med at det var en rimelig ny vaskemaskin i boden.

Del:
Annonse