25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Trygve Nilsen i Lions Øvre Eiker med neste års kalender som er i salg nå. Dette er en viktig inntektskilde for klubben og som bidrar til støtte til barn og unge i kommunen.

Høyt tempo i Lions Club Øvre Eiker – nå med kalenderen klar for salg

Etter mere eller mindre nedstenging av alle aktiviteter i ca. halvannet år er nå hverdagen omtrent tilbake til normalen for de fleste lag og foreninger. Det betyr blant annet at Lions kalender for 2022 nå er i salg. Dette er den viktigste inntektskilden til klubben for å hjelpe barn og unge i kommunen.
Annonse

Alle foreninger og organisasjoners aktiviteter ble jo lammet av pandemi og nedstenging og alle typer arrangementer ble stoppet eller utsatt. Heldigvis er dette nå mere og mere tilbake til normalen og Lions Club Øvre Eiker har kastet seg rundt og fått sine aktiviteter tilbake på rett spor.

I oktober ble det i kjent stil arrangert mannekengoppvisning i Hokksund med full sal og høy stemning. Værdame Eli Kari Gjengedal var hyret inn som konferansier og foredragsholder, og i tillegg til presentasjon av moter fra lokale forretninger, ble også to Lions hederspriser delt ut.

Annonse

Overskuddet fra Mannekengoppvisningen går uavkortet til å støtte bygging av et familiesenter på Beitostølen Helsesportssenter, som et ledd i Lions Røde Fjær aksjon. November måned er tradisjonelt en aktiv og travel måned for Lions klubben og i disse dager er 2022 utgaven av Øvre Eiker kalenderen i salg fra «stands» og utvalgte forretninger i kommunen.

Informasjonsavis kommer
I november vil også samtlige husstander i Øvre Eiker motta Lions avis med informasjon om de aktiviteter klubben har gjennomført i inneværende år. En over 30 år gammel tradisjon er også Lions Julemesse som gjennomføres på Rådhuset lørdag 20. november. Her får lokale utstillere anledning til å stille ut og vise frem arbeidene sine, og besøkende kan kombinere de første julegavekjøpene med en kopp kaffe og nystekt vaffel.

Julemessen har også eget juleverksted for barn hvor de kan skape og forme sine egne julegaver med kyndig hjelp. En annen spennende sak under julemessen er presentasjon av tegningene fra årets Fredplakatkonkurranse, som omfatter arbeider fra skolebarn i Øvre Eiker.

I oktober kunne Lions også dra i gang Syng med oss kveld på Eikertun for første gang på 20 måneder. Dette er veldig populært og vil bli gjennomført fremover, men i en litt nedskalert utgave da de foreløpig ikke ønsker for store, tette ansamlinger ovenfor en sårbar gruppe. 

En av de store satsningsområdene til Lions Club Øvre Eiker er arbeidet for barn og unge i Øvre Eiker. Gjennom livsmestringsprogrammet Mitt Valg forsøker Lions å legge til rette for gode oppvekstsvilkår og en trygg og god skolehverdag på skolene i kommunen. Mitt Valg er et samarbeidsprosjekt med Øvre Eiker kommune og benyttes i alle barne- og ungdomsskolene i Øvre Eiker.

I denne anledning vises tre omganger med forestillingen «Heng Deg» i kultursalen Hokksund Ungdomsskole den 15. november for ca. 730 ungdomsskoleelever. Forestillingen «Heng Deg», som spilles av Nittedal Teater, tar for seg de utfordringene ungdom stilles overfor i dag som; misbruk av sosiale medier, spiseforstyrrelser, mobbing, selvskading, misbruk m.m.

Forestillingen ble vist også i 2018, med stor suksess, og med årets forestillinger blir også dagens ungdomsskoleelever involvert. Arbeidet med Mitt Valg i skolene krever en kontinuerlig oppfølging av kurs og motivering av lærere og onsdag 17. november gjennomføres kurs i Mitt valg for ca. 130 barneskolelærere fordelt på Vestfossen og Skotselv.

Kurset organiseres av Lions Club Øvre Eiker og det benyttes profesjonelle instruktører fra stiftelsen Mitt valg, som blant annet støttes av Helsedepartementet. I tillegg til de aktivitetene og arrangementene som nå gjennomføres har også Lions Club Øvre Eiker vær engasjert i 16 uker gjennom sommer og høst som parkeringsvakter under koronavaksineringen hvor alle medlemmene velvillig stilte opp.

– Det er både krevende og morsomt å være i full aktivitet igjen, og det er inspirerende å oppleve den positive reaksjonen og mottakelsen vi får fra innbyggerne i Øvre Eiker for arbeidet vårt sier leder i Lions Club Øvre Eiker, Trygve Nilsen.

Viktig inntektskilde
Kalenderen, som Lions har gitt ut i en årrekke, er den viktigste inntektskilden til klubben. Pengene brukes til å støtte lokale tiltak for barn og unge i kommunen.

Trygve Nilsen kan fortelle at de takket være lokale sponsorer får dekket alle kostandene til produksjonen via annonser slik at alt salg betyr netto til de ulike tiltakene de støtter.

Som vanlig er kalenderen prydet med nye og gamle bilder fra kommunen og i år er det Hokksunds gamle praktbygg – Gamlebanken – som har fått førstesiden. Den plassen går på rundgang mellom kommunens tettsteder.

Klubben deler hvert år ut ca. 200.000 kroner til lokale tiltak. En oversikt over de viktigste finner du i den nye Lions-avisa som kommer til alle husstander om kort tid.

Trenger flere medlemmer
Som veldig mange andre lag og foreninger, ønsker også Lions seg nye medlemmer som vil gjøre en forskjell for lokalsamfunnet. Det mangler nemlig ikke på ulike oppgaver og med en medlemsmasse som har en relativt høy gjennomsnittsalder, er det behov for flere medlemmer.

Trygve Nilsen forteller om hektiske dager – spesielt nå på høsten, men mener dette er givende og bra for alle som deltar og ikke minst alle som mottar hjelp og støtte.

Del:
Annonse