22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

MANGE TILBYR HJELP: Kathrine Opshaug Bakke kan fortelle at rekordmange nordmenn tilbyr seg å hjelpe andre i forbindelse med jula i år via torgets Hjelp til jul-kategori. (Foto: Caroline Roka/FINN).

Enorm pågang og giverglede på Hjelp til jul hos FINN

Det norske folks giverglede er eksepsjonell på FINN torget i år. 2021 ser ut til å bli et nytt rekordår for antall annonser i kategorien «Hjelp til jul», som nå har blitt en tradisjon for nettportalen.
Annonse

– Vi ser en enorm giverglede og stort engasjement i forbindelse med årets julefeiring. At det er så mange mennesker der ute som ønsker å hjelpe hverandre i førjulstiden er helt fantastisk, sier Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og leder for FINN-torget.

Økning i nordmenn som trengte hjelp
FINN åpnet opp for kategorien «Hjelp til jul» på Torget i 2016, blant annet fordi de så en økning i annonser fra familier som hadde det vanskelig økonomisk og trengte litt hjelp i forbindelse med jul.

Annonse

I 2019 utvidet de også tilbudet til to ulike kategorier – «Be om hjelp til jul» og «Tilby hjelp til jul», slik at det skulle bli enklere for folk å komme i kontakt med og hjelpe hverandre.

Kategoriene ble tilgjengelige på Torget fra 1. november, og det var først da det ble mulig å publisere annonser.

– Flere organisasjoner, som for eksempel Fattighuset og Frelsesarmeen, har en lengre tradisjon for å tilby ekstra hjelp i julen. Med vår plattform for kjøp og salg har vi sett at vi kan hjelpe enda flere til å få en god jul, sier Opshaug Bakke:

– Hvert år ser vi en stor økning i interesse, og i fjor var et rekordår. Likevel ser det ut til at annonsetallene for 2021 kan bli enda høyere. Bare de første ukene i november, har vi sett en dobling i antall annonser der folk spør om hjelp og en tredobling i antall annonser der folk tilbyr hjelp sett mot samme periode fjor. En av årsakene kan selvfølgelig være at dette tilbudet har blitt mer kjent og at det har blitt mer akseptert å bruke, i tillegg er det nok dessverre en del som har fått det vanskeligere økonomisk etter koronapandemien, sier hun.

Mange vil hjelpe
Mange av «Be om hjelp til jul»- annonsene forteller sterke historier, og det er alt fra aleneforeldre til besteforeldre og enslige som spør om litt ekstra hjelp før høytiden.

Først og fremst bes det om gaver til barna, som for eksempel leker, klær og skiutstyr, men også bidrag til julepynt, julemat og annet julegodt.

Minst like rørende er det å se alle de fine annonsene fra folk som ønsker å hjelpe og bidra til at andre skal få den jula de ønsker og fortjener. Og den store forskjellen de siste årene (2020 og hittil i 2021), er nettopp den ekstreme økningen i annonser der folk tilbyr hjelp til jul.

– Det er veldig fint å se at det er enda flere som tilbyr seg å hjelpe noen til jul i år. Det tilbys alt fra julegaver, til handling av matvarer og noen å snakke med. Særlig etter koronapandemien er det nok flere som nå er klar over at det er en god del mennesker som sliter – også her i Norge, sier Opshaug Bakke.

– Det at mange av oss ser at vi har så mye når andre ikke klarer å få endene til å møtes, tror jeg har vært med på å øke ønsket om å gi noen andre en god julefeiring.

MANGE ANNONSER: Det har blitt publisert rekordmange annonser hvor nordmenn enten ber om hjelp eller tilbyr hjelp til jul på FINN torget de første ukene i november (Foto: Getty Images).

Del:
Annonse