2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kjør pent denne uka og stress ned foran Black Week og Black Friday er rådet fra forsikringsselskapene. (Illustrasjon: Shutterstock)

I dag starter «bulkeuka» – forventer skader for over 40 mill.

Antall trafikkulykker og bilskader er sterkt økende, og nå ber Tryg Forsikring bilistene ta det med ro denne uka under salget for Black Week og Black Friday. De frykter skader for over 40 mill. kroner.
Annonse

– Vi forventer tusenvis av bil- og bulkeskader neste uke, men er usikre på hvor mange som vil oppsøke butikker fysisk nå som det er høy smitte. Får vi en tilnærmet normal Black Week som for to år siden vil det si i underkant av 10.000 bilskader til en kostnad på over 200 millioner kroner, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Venter dobling Black Friday
I fjor ble det registrert 5.521 bilskader under Black Week, mens det året før var 9.608 skader til en kostnad av 216 millioner, viser tall fra Finans Norge. På Black Friday var antall skader halvert i fjor i forhold til året før.

Annonse

– Black Friday har tradisjonelt vært en bulkedag med hundrevis av parkeringsskader og stressulykker. Til tross for at det meldes om litt lavere andel fysiske butikker som skal avholde salget i år, må vi forvente mye biltrafikk, spesielt til og fra de store kjøpesentrene. Fjoråret var et unntaksår hvor forsikringsbransjen registrerte under 1.000 bilskader Black Friday, høyst uvanlig. Vi tror antallet bilskader nærmer seg 2.000 i år, og at kostnadene vil ligge i nærheten av 40 millioner kroner, sier han.

Mindre hjemmekontor og flere biler på veiene
Tryg Forsikring har hittil i år en økning i antall bilskader på ni prosent.

– Hovedårsaken til økningen skyldes trolig flere biler på veiene i år enn i fjor. Nå er det langt mindre hjemmekontor, og mange bruker i tillegg bilen mye mer enn vanlig, blant annet for å unngå smittefare ved kollektivtransport. Men vi nærmer oss en normaltilstand også i trafikken, sier Brandeggen.

I fjor ble det registrert 906.000 bilskader hos norske forsikringsselskaper til en erstatningskostnad på over 15 milliarder kroner, viser tall fra Finans Norge.

Del:
Annonse