21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvre Eiker hadde 57 nye smittetilfeller siste uke. Det er en solid økning siden forrige mandag da det ble rapportert om 17 tilfeller. (Illustrasjon)

57 nye smittetilfeller i Øvre Eiker siste uke – utvider testkapasiteten

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 57 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker i uke 47. Nå vil de holde teststasjonen i Kongsberg åpent fem dager i uka. I Drammen er det registrert 458 nye tilfeller siste uke.
Annonse

Noen enkelttilfeller berører helseinstitusjon, men ingen større utbrudd. Økende antall tilfeller berører skoler og barnehager men ingen større utbrudd. Den siste uken er det økning i smittetilfeller i alder 0-15 år og utgjør det ca. 40 prosent av nye tilfeller.

Fra og med denne uken skal teststasjonen holde åpent også fredager og er da åpen fem av syv dager.

Annonse

Det er med dette registrert totalt 746 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 541 er smittet i 2021.

Situasjonen i Drammen
Ukesrapporten for siste uke i Drammen viser at antall smittetilfeller siste uken var 458. Det gir 782 smittetilfeller de siste 14 dagene. Totalt er det nå registrert 7.252 snittede i Drammen siden mars i fjor, men dødstallet ligger fortsatt på 50 personer.

Det var økende antall innleggelser av koronapasienter ved Drammen sykehus inn mot helgen, men foreløpig har ikke sykehuset rapportert om utfordringer med å håndtere dette.

Det ikke meldt om vesentlig belastning ved kommunale helse- og omsorgstjenester, men stadig høy belastning på legevakt og fastleger av luftveispasienter generelt.

– Før helgen ble det kjent at en ny variant, omikron, var oppdaget i Afrika og at den sprer seg raskt. Foreløpig er den ikke påvist i Norge men inntil vi har mer kunnskap om varianten er ønsket at vi skal forsøke å begrense spredningen av varianten. For Drammens del innebærer dette at vi fortsetter å holde trykket oppe på smittesporing rundt hvert enkelt tilfelle av koronavirus, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

For reisene som har kommet fra landene Sør-Afrika, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Mosambik, Lesotho, Eswatini og Malawi de siste to ukene er det viktig at de setter seg inn i reglene som gjelder for testing:

Bruk denne linken HER

FHI har vurdert at det er for tidlig å vurdere hvor godt vaksinasjon beskytter mot smitte med omikronvarianten, men de regner med fortsatt beskyttelse mot alvorlig sykdom.

– Derfor er det viktig at flest mulig benytter seg av tilbudet om en oppfriskningsdose, sier Einar Sagberg.

Alle over 65 år skal nå ha fått tilbud om å bestille time for oppfriskningsdose, dersom det nå er noen i denne gruppen som ikke har fått tilbud må de kontakte vaksinetelefon for å bli satt opp til time.

Del:
Annonse