24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Juryens leder Mads Hilden (AP), ordfører Monica Myrvold Berg og mottakere av Frivillighetsprisen 2021, Trine-Annette Killingstad, Heidi Solli Winger og Hege Kylland. (Foto: Drammen kommune)

Frivillighetsprisen 2021 til damene bak «Spennende ferie og fritid i Røde Kors»

Trine-Annette Killingstad, Hege Kylland og Heidi Solli Winger ble hedret med Frivillighetsprisen 2021 for sitt engasjement og arbeid for barn og unge i 20 år.
Annonse

Søndag 5. desember var storstua i rådhuset i Drammen pyntet til fest i frivillighetens tegn, og det på selveste FNs internasjonale dag for frivillig arbeid, skriver Drammen kommune på sine nettsider.

– Trine-Annette Killingstad, Hege Kylland og Heidi Solli Winger er tildelt årets frivillighetspris for sin innsats for barn og unge som opplever en vanskelig hverdag. Tidligere i år gjennomførte prisvinnerne sin vinterleir nummer 20. Deres innsats for Røde Kors-gruppen «Spennende ferie og fritid» har vært – og er – uvurderlig, sier ordfører Monica Myrvold Berg i sin tale.

Annonse

Trioen mottok den gjeve prisen for sin utrettelige innsats for barn og unge. De fikk diplomer og en sjekk på 40.000 kroner.

– Det er mange som har jobbet sammen med oss, så dette er en pris til alle dere også. Det som er spesielt hyggelig er at mange ungdommer som har vært med oss, nå er frivillige, sier en stolt Heidi Solli Winger på vegne av trioen.

De siste 20 årene har Trine-Annette, Hege og Heidi arrangert meningsfylte ferier både på sommers- og vinterstid uten å belaste lommeboka til barnas foreldre. I tillegg har de tatt med seg gruppa på utallige aktiviteter gjennom hele året. Det har blitt kinobesøk, turer til klatresenter og Tusenfryd for å nevne noe.

Gir ungdommen håp
Men mest av alt så har de gitt ungdom håp, de har gitt ungdom opplevelse og muligheten til å mestre nye aktiviteter.

Ensomme unge har fått mulighet til å etablere vennskap. Det har gitt dem erfaringer sammen med gode og trygge voksne som vil dem vel. Trioen har vært stabile over år og vært der for de ungdommene som har hatt behov for et tilbud som ikke er over i morgen. De har betydd en vesentlig forskjell for utviklingen og fremtiden til barn og unge gjennom tiltaket «Spennende ferie og fritid i Røde Kors» i snart en mannsalder.

Foreldre som har sendt barna sine på ferier eller aktiviteter kan ikke få fullrost trioen. Barna kommer hjem med stjerner i øynene og foreldrene vet at de har vært på et trygt sted sammen med gode voksne.

Lokalforeningen de er tilknyttet har ikke ansatte ressurser, derfor har de selv tatt ansvar for alt av planlegging, søking av midler og gjennomføring.

– De følger alle arrangementer fra start til mål, og de gjør det år etter år, sier ordføreren.

Frivillige fra hver kommunedel ble også gjort stas på
Frivillighetsprisen skal sette søkelys på det arbeidet som noen mennesker legger ned for andre. I Drammen kommune står frivilligheten høyt og det er veldig mange mennesker som legger ned en innsats for andre.

– Det prates mye om de myke verdiene av frivilligheten, men jeg har lyst til å si noe om økonomien også. Uten den innsatsen dere legger ned så hadde kommunen slitt med å ha et Drammen slik vi kjenner det nå. Vi som kommune klarer ikke å kompensere for alle den frivillige innsatsen. Den er enorm, og den ligger skjult og vises ikke i de årlige budsjettene. Men om frivilligheten ble borte ville samfunnsøkonomien knekt sammen, sier juryens leder Mads Hilden (Ap).

Nærutvalgene i Drammens ti kommunedeler har også vært involvert i Frivillighetsprisen. De har nominert ett forslag fra hver sin kommunedel. Disse ti kandidatene ble også hedret under søndagens arrangement.

Skal representere Drammen kommune
Frivilligheten er limet i det norske samfunnet. 2022 er frivillighetens år og Trine-Annette Killingstad, Hege Kylland og Heidi Solli Winger er med sitt engasjement, Drammen kommunes representanter i den nasjonale finalen av frivillighetsprisen 2022. Det blir spennende å følge dem der.

Del:
Annonse