20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nå kan du bestille vaksinering på nettet via helseboka. Lenken finner du kommunens nettsider. (Illustrasjon)

Nytt selvbookingssystem for koronavaksine i Øvre Eiker

Øvre Eiker kommune lanserer nå et nytt selvbookingssystem for vaksinering. Heretter går du inn på hjemmesiden til kommunen og bestiller deg time til koronavaksine, melder de.
Annonse

Kommunen holder nå hovedsakelig på med oppfriskningsdose for alle personer over 45 år og vaksinering av personer 18-44 år med alvorlig underliggende sykdom. Til nå har bestilling av vaksinetime foregått via koronatelefon for de eldste, mens yngre har fått SMS med lenke de skulle følge.

Heretter er det en ny selvbookingsløsning du skal bruke, enten du vil ha dose 1 eller oppfriskningsdose (dose 3). Unntaket er de som venter på dose 2 som fortsatt vil motta en SMS med en lenke de skal følge.

Annonse

Kun Pfizer
I det nye systemet er det foreløpig kun timer til vaksinasjon med Pfizer. Hvis du ønsker Spikevax-vaksinen (Moderna), må du ringe koronatelefonen for å få satt opp time, tlf. 906 83 432 (hverdager mellom kl. 9 og 14).

Slik bruker du selvbookingssystemet
Følg linken under eller gå via kommunens hjemmeside, klikk på knappen «Vaksinering» og finn lenken «Klikk her for å bestille vaksinetime» under punktet «Ønsker du koronavaksine?». Svar på noen enkle spørsmål og finn en time som passer deg.

Minste intervall fem måneder
For alle de gruppene som nå får tilbud om oppfriskningsdose, har helsemyndighetene anbefalt at det må ha gått minimum fem måneder mellom dose 2 og oppfriskningsdosen (dose 3). Du er selv ansvarlig for å vite når det har gått fem måneder og ikke bestille tid for oppfriskningsdose for tidlig.

Når du møter opp på vaksinesenteret på Loe bruk, dokumenterer du tidspunktet du fikk dose 2 ved å vise status på Helsenorge.no.

Er du 12-17 år?
Er du eller ditt barn mellom 12 og 18 år, kan du også booke time via den nye digitale løsningen. Barn 12-15 år skal kun ha én vaksinedose, mens 16- og 17-åringene skal tilbys to doser. Det er fortsatt en del som ikke har fått vaksine i disse aldersgruppene, og det er rask smittespredning blant barn og unge, så oppfordringen om å ta vaksine er klar fra kommuneoverlegen.

Bestill time nå: https://www.helseboka.app/booking/staff/486502

Del:
Annonse