22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra konserten med blant andre Jonas Fjeld i Vestfossen kirke der stipendene ble delt ut. (Alle fotos: Privat)

Ga 130.000 kroner til fire lokale talenter under konsert

Fire unge talenter fra Drammen og Øvre Eiker ble siste uke tildelt Sprang kulturstipend på til sammen 130.000 kroner fra Sparebanken Øst. Det skjedde under bankens konsert i Vestfossen kirke.
Annonse

– Vi mottok mange gode søknader, så juryen hadde en krevende jobb. I vår vurdering la vi vekt på at kandidatene skulle vise til gode resultater, og at de skulle ha vist en vilje til å satse. De fire vinnerne er verdige mottakere og det skal bli svært spennende å følge dem videre, sier Per-Øyvind Mørk, i Sparebanken Øst.

Sprang-stipendet er midler som blir satt av fra bankens overskudd etter regnskapsårets slutt. For å være kvalifisert til å få stipendet må søkerne være i alderen 18 – 30 år, ha oppnådd et godt faglig nivå innen musikk, scenekunst, kreativ kunst eller litteratur og være fra Drammen eller Øvre Eiker kommune.

Annonse

Tildeling av Sprang kulturstipend skjer i desember hvert år. I år skjedde det i forbindelse med en konsert som banken arrangerte i Vestfossen kirke.

Kulturstipend-mottakerne er:
Julie Helgeland Davidsen (25), Drammen: fløyte, klassisk musikk – 40.000 kroner.
Karethe Eriksen (28), Drammen: artist og låtskriver – 30.000 kroner.
Hannah Agnethe Pold (26), Drammen: opera – 30.000 kroner.
Benjamin Schandy (23), Øvre Eiker: artist og låtskriver – 30.000 kroner.

Mer om stipendmottakerne:

Kort om Julie Helgeland Davidsen:
Spiller fløyte, klassisk musikk. Har gjort det siden hun var 4 år. Studerer ved Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien. Har en master fra Norges Musikkhøgskole. I løpet av sin karriere har hun vunnet mange nasjonale og internasjonale priser og konkurranser. Har spilt konserter i 10 land. Julie er også vikar-godkjent i flere av de profesjonelle symfoniorkestrene og militærkorpsene i Norge. Stipendiet skal brukes til oppstart av egen musikk, dans og kulturfestival i Drammen; Drammen Arts Festival 2022.

Julie Helgeland Davidsen fikk et stipend på 40.000 kroner.

Kort om Karethe Eriksen:
Bachelorgrad i populærmusikk ved Westerdals Oslo Act/Høgskolen i Kristiania. Praktisk pedagogisk utdanning i musikkfaget ved Universitet i Sørøst- Norge. Artist og låtskriver. Har gitt ut flere låter og holdt mange konserter. Planen er å etablere seg som artist hovedsakelig i Norge. Stipendiet skal brukes til produksjon av en EP med seks låtspor.

Kort om Hannah Agnethe Pold:
Går på Kunsthøgskolen i Oslo hvor hun studerer opera på siste året. Er en av få studenter. Har en bachelor i klassisk sang ved Høgskolen Barratt Due. Å være nyutdannet operasanger krever mye resing til prøvesang ved forskjellige operahus og til praktikantplasser i Europa og USA. Stipendiet skal brukes til å reise på auditions i Europa, ta sangundervisning og coaching i København og London. 

Kort om Benjamin Schandy:
Artist og låtskriver født og oppvokst i Øvre Eiker. Gav ut sitt debutalbum i 2021. Har spilt på flere bransjefestivaler både i Norge, Europa og i USA. Han er kjent som Jimi Somewhere og har fans over hele verden. Skal ut på europeisk headliner-turne i 2022, og skal spille over 20 konserter i hele Europa. Stipendiet skal brukes til videreutvikling av Jimi Somewhere prosjektet. Skal spille inn og gi ut sitt andre album. 

Benjamin Schandy og Hanna Agnethe Pold med hver sin sjekk på 30.000 kroner som de skal bruke til å videreutvikle sin kunst.

Del:
Annonse