27. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

BANESTORMING: Glimt-fansen stormet banen mens Mjøndalen-spillerne fortvilte etter kampen. (Foto: Alexander Jansen / DRM24)

Nedrykk og gullfest i Mjøndalen – Godset sjokkerte RBK

Mens Mjøndalen ble slapp inn to mål de første fire minuttene mot Bodø/Glimt, sjokk-åpnet Godset med to scoringer de første 20 minuttene på Lerkendal.
Annonse

Mjøndalen fikk en verst tenkelig åpning på kampen som måtte vinnes for håp om fornyet eliteseriekontrakt. Til slutt spilte imidlertid resultatet liten rolle for MIF, da Brann vant mot Sarpsborg og sikret kvalik-plassen, skriver DRM24.no.

Mjøndalen og Stabæk spiller dermed i 1. divisjon neste år.

Annonse

Fortjent seriegull til de gule
Men heller ikke seriegullet var avgjort før kampstart, og med Molde-seier måtte Bodø-Glimt vinne for å sikre sin andre tittel på rad.

Angrepsvillige nordlendinger fosset i angrep i flomlyset i Mjøndalen, og med hjelp av rot og tabber i MIF-forsvaret stod det 0-2 etter kun fire minutter.

Bruntrøyene skulle dermed få en svært tung oppgave må å hente inn ledelsen mot seriemesteren, men kom seg mer inn i kampen etter hvert. Glimt dominerte imidlertid mye av spillet, og satte spikeren i kista med 3-0 mot slutten av 2. omgang.

Dermed var det duket for to totale motsetninger i Mjøndalen da dommeren blåste av årets eliteserie – et lag som måtte ta den tunge veien inn i garderoben med nedrykk, mens et annet spettet champagnen mens fansen stormet banen.

Uavgjort for Godset i Trondheim
Strømsgodset på sin side sørget for en pangstart i Trondheim og ville tydeligvis bite fra seg i siste runde. Etter 13 minutter banket Lars Vilsvik inn 1-0, etterfulgt av Johan Hove få minutter senere – som med god hjelp fra RBK-forsvaret sørget for 2-0.

Dessverre greide ikke drammenserne å holde på ledelsen helt inn – Rosenborg utliknet og sørget for uavgjort og poengdeling. RBK ble dermed passert av Lillestrøm, som snappet den verdifulle 4. plassen.

Mens Mjøndalen endte helt siste på tabellen, plasserte Strømsgodset seg på 9. plass.

Del:
Annonse