28. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

- Drammen kommune ser en liten utflating i smittetallene, men har fortsatt en krevende situasjon i helse- og omsorgstjeneste, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

140 personer smittet i gjennomsnitt hver dag i Drammen siste uke

Hele 982 personer er korona-smittet i løpet av sist uke. Det utgjør i snitt 140,2 personer pr. dag. Drammen Helsehus og Hamborgstrøm bo- og servicesenter har vi pågående utbrudd siste uke og det er høy belastning på helse- og omsorgssektoren.
Annonse

Ukesrapporten for uke 50 som ble offentlig i dag viser:

Antall smittetilfeller siste uken: 982
Antall smittetilfeller siste 14 dager: 1.967
Antall smittede totalt: 9.888
Antall døde totalt: 55

Annonse

Vestre Viken og Drammen sykehus er i gul beredskap, og det meldes om presset intensivkapasitet.

Det er fortsatt høy belastning på kommunale helse- og omsorgstjenester som følge av luftveisinfeksjoner og pandemisituasjonen. Ved to av institusjonene våre, Drammen Helsehus og Hamborgstrøm bo- og servicesenter har vi pågående utbrudd siste uke.

– Det er likevel positivt at det kan se ut som at økningen i antall smittede flater noe ut i Drammen. Vi har like mange smittetilfeller i uke 50 som vi hadde i uke 49, etter at det har vært en jevn smitteøkning uke for uke fra uke 41 til uke 49, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Regjeringen åpner nå opp for at alle ned til 18 år som har fått 2 doser for mer enn 20 uker siden kan få en oppfriskningsdose.

– I Drammen kommune har vi nå sendt ut invitasjon til alle med underliggende risikofaktorer der det er gått mer enn 20 uker siden fikk dose to. Nå inviterer vi fortløpende etter alder de fra 65 år og nedover der det har gått 20 uker siden siste dose, forteller Einar Sagberg.

To eldre koronasmittede personer i Drammen kommune gikk bort i løpet av uken som gikk. Ordfører Monica Myrvold Berg sender sine kondolanser og varmeste tanker til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem.

Del:
Annonse