23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Koronautbruddet på Røren skole har ebbet ut den siste uken, mens det fortsatt er tilfeller på Vestfossen ungdomsskole.

ØKNING: 203 nye smittetilfeller i Øvre Eiker siste uke

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 203 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker siste uke. Det er 29 personer i snitt hver dag og er en økning fra 195 tilfeller uka før.
Annonse

Det er flere smittetilfeller enn i forrige uke, men i løpet av de siste dagene har smittekurven begynt å flate ut. De fleste har kjent smittevei, og er smittet via husstand, skole, barnehage, arbeidsplass eller sosiale tilstelninger.

Smitte i helseinstitusjoner
Det har ikke vært utbrudd i helse- og omsorgsinstitusjoner siste uke.

Annonse

Smitte i skoler og barnehager
Utbruddet på Røren skole har nå ebbet ut. Utbruddet på Vestfossen ungdomsskole er i tilbakegang. Det har vært smitte på nesten alle skolene de siste par ukene, men de fleste nye tilfellene har ikke vært på skolen i smittsom periode. I barnehagene har det stort sett forekommet enkelttilfeller, og i mange av barnehagene har det ikke vært nye smittetilfeller den siste uka.

Omikron
Det har blitt bekreftet fire nye tilfeller av smitte med virusvarianten Omikron i uke 50. Opplegget for testing, karantene og isolasjon er nå det samme, uavhengig av hvilken virusvariant det dreier seg om.

Testing
3,2 prosent av befolkningen i Øvre Eiker testet seg for korona på teststasjonen og via det ambulante testteamet i forrige uke. Av disse var 22,7 prosent smittet. Etterspørselen etter hurtigtester er stor, men tilgangen på disse er begrenset.

Kommunen må derfor stramme inn utdeling av hurtigtester noe frem til tilgangen blir bedre. Teststasjonen på Kongsberg holder åpent i romjula.

Det er med dette registrert totalt 1.234 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 1.029 er smittet i 2021.

Del:
Annonse