23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Monica Guvåg (t.v.) og Karianne Forsberg henter maten hos Roar på Sanden Hotell i ettermiddag.

Droppet julelunsjen med ansatte og forbindelser – donerte maten til Flisa

De hadde sett fram til en hyggelig julelunsj med ansatte og forretningsforbindelser på Sanden Hotell i desember. Så kom omikron og all fornuft tilsa at de måtte avlyse. Men Øyvind Olsøy og resten av gjengen på XL Bygg Eggedal Sag i Mjøndalen ville ikke avbestille maten. I stedet donerte de den til Flisa bofellesskap i Krokstadelva.
Annonse

Onsdag ettermiddag var fellesrommet på Flisa bofellesskap pyntet til fest. De 16 beboerne med ulike fysiske og psykiske utfordringer hadde pyntet seg og var klare til å innta et bedre julemåltid.

Kort tid før hadde Monica Guvåg og Karianne Forsberg vært på Sanden Hotell og hentet julematen som Eggedal Sag hadde donert til dem.

Annonse

– Vi har hatt et godt samarbeid med Sanden i flere år og ville ikke bare avlyse julelunsjen og la Roar og de ansatte sitte igjen med mye mat de kanskje ikke ble kvitt. I tillegg er det jo et økonomisk tap å miste en bordsetning med 30 personer, sier butikksjef på Eggedal Sag, Øyvind Olsøy.

Derfor opprettholdt de bestillingen av mat til 30 personer og i dag var dagen da beboerne på Flisa skulle nye godt av denne donasjonen. Og det ble mere enn nok mat til alle. Også de andre beboerne på stedet fikk seg et hyggelig julemåltid denne kvelden.

– Det er viktig å opprettholde steder som Sanden Hotell. Den bransjen har slitt nok i år og går inn i en usikker tid med permitteringer og uvisshet, sier Olsøy.

Det var bekjentskap som gjorde at nettopp Flisa bofellesskap ble valgt. Men det henger også sammen med at alle bor i hver sin leilighet og det er ikke noe stort fellesrom med kjøkken som kan lage slike måltider. Derfor mener Øyvind Olsøy at det var ekstra hyggelig å kunne bidra her.

XL Bygg Eggedal Sag har i dag 13 ansatte i Mjøndalen og håper at de neste jul er tilbake i normale former – også på julefeiringen.

Øyvind Olsøy sammen med beboere og ansatte på Flisa bofellesskap som fikk julemiddagen som XL Bygg i Mjøndalen egentlig skulle hatt som julelunsj på Sanden litt tidligere. Men nye koronautbrudd og restriksjoner satte en stopper for dette i år.
Del:
Annonse