16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvre Eiker Nett blir fra nyttår til Elvenett as. Men noen konsekvenser får det ikke for kundene. (Illustrasjon)

Nettselskap skifter navn etter pålegg fra myndighetene

Øvre Eiker Nett AS skifter selskapsnavn til Elvenett AS. Det skjer etter krav fra myndighetene om at det skal være «vanntette skott» mellom nett- og strømselskapene.
Annonse

Fra 1.1.2022 gjelder kravet fra myndighetene om at nettselskaper ikke kan ha samme navn og profilering som øvrig virksomhet. Øvre Eiker Energi AS – et heleid selskap av Øvre Eiker kommune er organisert som et konsern med forretningsområdene, nett, kraftproduksjon, fiber og strøm.

– Det kom inn mange navneforslag, og etter nøye vurdering ble Elvenett valgt. Navnet gjenspeiler elvene, Drammenselven og elvene som renner gjennom Vestfossen og Skotselv. Samtlige elver er viktige årer i Øvre Eiker kommune, sier adm. dir. Arne Hanto Moen i Øvre Eiker Energi.

Annonse

– Vi har allerede fått flere gode tilbakemeldinger fra ansatte, eier og kunder ved valg av navn, sier han.

Navneendring til Elvenett AS vil ikke ha noen konsekvenser for den daglige driften, ansvarsområder eller eiermessig. Elvenett vil som i dag, ha hovedfokus på effektiv drift, en trygg og stabil forsyningssituasjon og ikke minst en sikker arbeidsplass for medarbeidere i fremtiden, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Del:
Annonse