25. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er ifølge smittevernoverlege Einar Sagberg stor usikkerhet med dagens tall da langt færre har testet seg gjennom julehelgen.

719 koronasmittede og ett korona-dødsfall i Drammen sist uke

Det er 263 færre smittede i Drammen siste uke i forhold til uka før da 982 ble rapportert smittet med korona. Siste ukestall er på 719 smittede. I tillegg er det rapportert om ett dødsfall i Drammen kommune. Men det er langt færre som testet gjennom julehelgen.
Annonse

Tall fra uke 51:
Antall smittetilfeller siste uken: 719
Antall smittetilfeller siste 14 dager: 1.708
Antall smittede totalt: 10.607
Antall døde totalt: 56

Sykehuset melder fortsatt om høyt press og er i gul beredskap. Siste dagene er det avdekket smittet knyttet til to av Drammens helseinstitusjoner, Konnerud bo- og servicesenter og Strømsø bo- og servicesenter. Dette medfører testing og besøksrestriksjoner.

Annonse

– Gjennom høytidsdagene har vi sett betydeligere lavere antall nye tilfeller enn det vi så rett før jul, men det er også betydelig færre som tester seg, sier smittevernoverlege Einar Sagberg og fortsetter:

– Det er derfor en stor usikkerhet med tanke på hvordan den underliggende smittetrenden egentlig er. Det er for satt svært viktig at alle med nyoppståtte luftveissymptomer tester seg.

Gjennom romjulen er det drop-in for 1. og 2. vaksinedose alle virkedager ved vaksinesentret på Gulskogen.

– Det vil i vinter være ett stor smittetrykk i samfunnet vårt og det å være uvaksinert gir en betydelig økt risiko for alvorlig sykdom, sykehusinnleggelser og død, derfor er det viktig at alle som ikke har påbegynt eller fullført grunnvaksineringen med to doser nå benytter sjansen til å få gjort dette, sier Sagberg.

Drammen kommune melder også om et dødsfall sist uke. Ordfører Monica Myrvold Berg sender sine kondolanser og varmeste tanker til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem.

Del:
Annonse