27. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

BOK-SAMARBEID: Styreleder i DNTD, Linda Verde, og forfatter Tom Helgesen, har samarbeidet om boka, som er en flott guide til alle med skiinteresse i drammensområdet. (Foto: Privat)

Ny bok for skientusiaster i drammensområdet

Tom Helgesen tar deg med på 61 flotte skiturer i området rundt Drammen med kart, faktaopplysninger og flotte bilder.
Annonse

Den nye boka fra Tom Helgesen har et opplag på 2.700 og har allerede solgt godt i bokhandlerne før jul.

– Forlaget Tom & Tom har under 900 bøker igjen å selge etter kun en drøy måned i markedet, forteller Helgesen til DRM24.

Annonse

Boka er forfattet av Helgesen i samarbeid med DNT Drammen og Omegn, og tar deg med på 61 flotte skiturer i skog- og friluftsområdene i drammensdistriktet.

Det vil si skogområdene i kommunene Asker, Lier, Drammen, Holmestrand, Øvre Eiker og Modum. I dagligtale snakker vi om Vestmarka, Kjekstadmarka, Røysjømarka, Svelvikmarka, Østskauen, Vestskauen, Konnerudmarka, Strømsåsen, Mjøndalsskauen, Finnemarka, Holtefjell og Ormåsen.

Skiturer i Drammenstraktene
Tom Helgesen

I tillegg vil det bli noen smakebiter fra litt mer høytliggende områder under to timers kjøring fra Drammen. Dette er områder der snøen og skiføret starter tidlig og slutter seint, som Skrimfjell, Blefjell, Norefjell og Haglebu, Vassfarfjella i Flå, Vikerfjell og Krokskogen. Da vil også kommunene Kongsberg, Flesberg, Sigdal, Krødsherad, Flå, Ringerike og Hole bli berørt, kan du lese på bokomslaget.

Det bør med andre ord være nok av steder med inspirasjon til friluftsliv med ski på beina. – Mange går gjerne den samme skituren hver helg, men i vårt område finnes det utallige variasjonsmuligheter når det gjelder skiturer, forteller Helgesen.

– Turbeskrivelsene er selvsagt supplert med kart, men også med flotte bilder og mye interessant informasjon om verneområder, geologi, historie rundt gårder og hytter og så videre, skriver styreleder i DNTD, Linda Verde, i forordet på boka.
Del:
Annonse