12. august 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Amedia-avisene har i kveld sendt ut en advarsel om at vi som kunder kan være utsatte etter data-angrepet mot konsernet i romjula. (Illustrasjon)

Amedia-avisene advarer kundene sine mot mulige hacker-angrep

Drammens Tidende, Bygdeposten og Eikerbladet har i kveld gått ut med en advarsel til nåværende og tidligere kunder om at de kan være utsatt for hacker-angrep etter det store angrepet som Amedia-konsernet ble utsatt for i romjula.

Det var tirsdag 28. desember at data-angrepet ble oppdaget og som førte til at samtlige Amedia-aviser ikke kom ut den påfølgende dagen. Nå viser det seg at data-angrepet også kan få følger for enkeltkunder og konsernet har i kveld sendt ut denne advarselen.

Kjære nåværende eller tidligere abonnent

Annonse

Du kontaktes fordi du har, eller tidligere har hatt et kundeforhold til Drammens Tidende. (Red. anm: Gjelder også de andre avisene i Amedia hvis du har vært kunde hos dem tidligere)

Amedia, som er eier og leverandør av sentrale tjenester for Drammens Tidende, oppdaget tirsdag 28. desember at vi er rammet av et dataangrep. Flere sentrale IT-systemer er satt ut av drift. Disse systemene benyttes av aviser som eies av, eller samarbeider med, Amedia. Vi arbeider fortsatt med å kartlegge omfanget og konsekvensene av angrepet. Vi sender deg med dette informasjon om at du beklageligvis kan være berørt, gjennom at personopplysninger om deg kan ha blitt hentet ut.

Vi understreker at opplysninger som ditt passord til aID-innlogging, din lesehistorikk, informasjon om ditt bankkort og din betaling ikke er berørt.

Vi har per nå ingen informasjon om at persondata er publisert eller misbrukt på noe vis. Det kan imidlertid ikke utelukkes at navn, adresse, e-post, telefonnummer, fødselsdato, abonnementsform- og historikk kan være på avveie.

Om noen av dine opplysninger vil vise seg å være på avveie, kan du potensielt bli utsatt for forsøk på datamisbruk eller svindel. Vi ber deg derfor på generelt grunnlag være ekstra oppmerksom på mistenkelige tekstmeldinger, telefonhenvendelser og e-poster.

Amedia bruker eksterne eksperter som følger med på om dine data faktisk er på avveie, og om de da gjøres tilgjengelig for mulig datamisbruk. Oppdager vi at det er tilfelle, vil vi informere deg om dette umiddelbart.

Vi jobber kontinuerlig med å håndtere situasjonen og beklager de ulempene dette medfører for deg. Har du spørsmål relatert til denne hendelsen kan du kontakte oss via [email protected] Vi oppdaterer jevnlig amedia.no/dataangrep med ny informasjon.

Det er konserndirektør nyheter og abonnement i Amedia, Jostein Larsen Østring, som står for denne utsendelsen på vegne av Amedia.

Del: