25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Omikron-varianten av koronaviruset har tatt over og det anslås at denne står for mellom 60 og 70 posent av tilfellene i Drammen og omegn. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

Omikron har tatt over – mellom 60 og 70 prosent i Drammen

Smittestatusen for de tre første dagene i den første uka av januar viser hele 566 koronasmittede. Det er 188,6 i gjennomsnitt hver dag. Og det er omikronvarianten som nå dominer i Drammen.
Annonse

Dette forteller statistikken så langt denne uken:
Antall smittetilfeller mandag til onsdag uke 1: 566
Antall smittede totalt: 11.852
Antall døde totalt: 56

– Som forventet så stinger nå smittetallene. For perioden 29.12–2.1. er andelen omikron 60 prosent og sykehuslaboratoriet rapporterer nå at rundt 70 prosent av prøvene ved analyser de siste dagene fra vårt område er omikron, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Annonse

Siden sist rapportering er det tilkommet smittetilfeller ved ytterligere to institusjoner; Åskollen bo- og servicesenter og Konnerud bo- og servicesenter.

Det er i løpet av ukens tre første dager satt over 7.500 vaksinedoser i regi av kommunen. Nå blir det en litt lavere vaksinasjonstakt med vaksinering kun ved vaksinasjonssenteret på Gulskogen frem til førstkommende onsdag, før det blir tre tilsvarende vaksinasjonsdager i Drammenshallen i siste del av uke 2.

Del:
Annonse