15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Monica Myrvold Berg har fått klar beskjed fra næringslivet i Drammen om at skjenkestoppen må oppheves og vil ta dette videre til sentrale myndigheter fredag. (Arkivbilde)

Tar til orde for å fjerne skjenkestoppen i Drammen

- Vi må kunne se på løsninger hvor det er mulig å kunne skjenke innenfor et tidsrom og i forbindelse med matservering, er beskjeden ordføreren vil formidle sentrale myndigheter denne uka.
Annonse

En rekke ordførere rundt omkring i landet – også fra Arbeiderpartiet – har de siste dagene tatt til orde for en revurdering av myndighetenes nasjonale og absolutte skjenkestopp på vegne av den prekære situasjonen serveringsbransjen befinner seg i, skriver DRM24.no.

Den køen stiller også drammensordfører Monica Myrvold Berg seg i.

Annonse

– Det er et tydelig budskap næringslivet i Drammen har gitt meg som ordfører og som jeg vil formidle til mine kollegaer i KS storbynettverk i møte på fredag og i møte med sentrale myndigheter, sier Myrvold Berg til DRM24.

Hun mener det nå er på tide å revurdere dagens skjenkeforbud ut i fra slik situasjonen har utviklet seg.

– Vi må kunne se på løsninger hvor det er mulig å kunne skjenke innenfor et tidsrom og i forbindelse med matservering, sier Berg.

Kaller inn til ekstraordinært formannskapsmøte
Berg uttrykker sympati for de som igjen er rammet av skjenkestoppen i den lokale utelivsbransjen.

Torsdag har hun kalt inn til ekstraordinært møte for å behandle kompensasjonsordningen for lokalt næringsliv som er rammet av smitteverntiltak.

– Det er ingen tvil om at det er tøft for næringslivet. Vi vil behandle dette så fort som mulig, og har bedt om en orientering om status for vaksinering og om tjenestenes kontinuitetsplanlegging i forbindelse med hvordan pandemien nå påvirker Drammen, sier Myrvold Berg til DRM24.

Del:
Annonse