4. februar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vaktmester Ronny Steen sørget for å henge opp bildene, som nå er til glede for både elever og ansatte på Eiker VGS. (Foto: Per Jørund Grøthe)

Nå kommer kunsten opp på veggene igjen på Eiker VGS

Ser du av og til på hva som befinner seg på veggene innendørs på Eiker videregående skole, har du kanskje fått med deg at det den siste tida har kommet opp flere flotte bilder. Det er blant annet grafiske trykk og malerier. Skolen har nemlig en egen kunstsamling.
Annonse

– Kunsten er kjøpt inn i løpet av alle åra skolen har eksistert, og det er både lokale kunstnere og kunstnere fra andre steder representert. Mange av bildene er blitt tatt ned i forbindelse med male- og oppussingsarbeider, og de er da blitt stående på lager. Men nå er mye på vei opp på veggene igjen, forteller rektor Jan Helge Russnes på egen nettside.

En hel del av rammene og passepartoutene viste seg å være slitte og ikke så pene å se på. Disse har nå fått ny innramming hos Gulden Kunstverk på Steinberg.

Annonse

– Det er helt utrolig å se hvor flotte bildene ble med nye rammer. Foreløpig er det elleve bilder, men vi har en samling til som vi skal få inn i nye rammer. I tillegg er det også andre typer kunst i samlingen. Kanskje tar vi også fram mer av den, røper Russnes.

Han forteller videre at Viken fylkeskommune nå har registrert all kunst på alle skolene i fylket. Da fikk de sortert ut det som var av verdi og det som ikke var klassifisert som kunst.

– Det er veldig interessant å få vite mer om samlingen vår, og det er også veldig hyggelig at elever og ansatte nå kan glede seg over kunst i hverdagen, avslutter rektor Jan Helge Russnes.

Del: