21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Rekordhøye smittetall i Drammen siste uke, opplyser kommuneoverlege John David Johannessen.

Rekordhøye smittetall i Drammen – 1.096 siste uke

Drammen kommune melder i dag om rekordhøye smittetall for siste uke med 1.096 tilfeller. Det er det høyeste tallet over én uke siden pandemien startet i mars 2020. En rekke eldreinstitusjoner er nå berørt.
Annonse

Statusrapporten for koronasituasjonen for uke 1 i det nye året viser:
Antall smittetilfeller siste uken: 1.096
Antall smittetilfeller siste 14 dager: 1.775
Antall smittede totalt: 12.385
Antall døde totalt: 56

Drammen sykehus rapporterer fortsatt om høy belastning av koronapasienter og er i gult beredskapsnivå.

Annonse

Den siste uken har det vært smittetilfeller knyttet til flere av kommunens langtidsinstitusjoner: Fjell bo- og servicesenter, Hamborgstrøm bo- og servicesenter, Helsehuset, Konnerud bo- og servicesenter, Saniteten bo- og servicesenter og Åskollen bo- og servicesenter.

Denne uken er det påvist koronasmitte hos over 1.000 personer i kommunen, som er høyere enn antallet med påvist smitte i uke 49 og 50. Det er også det høyeste antallet smittet på én uke til nå i pandemien. Dette innebærer at mange er i isolasjon og at mange er i karantene til enhver tid, noe som påvirker driften av de kommunale tjenestene i Drammen kommune. Smittesituasjonen påvirker derfor de kommunale tjenestene i Drammen kommune.

– Antallet som er smittet av deltavarianten av koronaviruset har gått nedover, mens antallet smittet av omikronvarianten har fortsatt å øke videre. Dette skyldes at denne varianten smitter lettere enn tidligere varianter, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

I uke 1 har over 8.000 personer fått oppfriskningsdose i Drammenshallen og på Gulskogen senter, i tillegg til noen hundre som har fått dose 1 og 2. Omtrent like mange har time for vaksinasjon denne uken. I uke 1 og 2 mottar kommunen bistand fra forsvaret til vaksinering i Drammenshallen. Kommunen oppfordrer alle innbyggere til å bestille time for oppfriskningsdose når det er gått 20 uker fra dose 2. Det er mulig å komme på drop-in for dose 1 og 2 på Gulskogen senter hverdager fra kl. 11-17.

Fra uke 3 vil vaksinasjonen foregå i vårt nye vaksinasjonssenter i Thamsgate. Kommunen sender nå løpende ut invitasjoner til å booke time her for innbygger som passerer 20 ukers intervallet i uke 3, 4 og 5. De fleste vil få tilbud om å booke time den uken de passerer 20 uker siden forrige dose, men for noen kan det gå 21 uker.

Del:
Annonse