19. januar 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Caroline Nielsen (25) og Trong Duy Huynh (27) med lille Leander som i dag ble hedret som Øvre Eikers innbygger nr. 20.000.

Ble født to uker for tidlig og ble innbygger nr. 20.000 i Øvre Eiker

Lille Leander ble født 28. desember – to uker før termin. Den lille krabaten hadde det travelt med å komme til verden – totalt uvitende om at han da ble Øvre Eikers innbygger nr. 20.000. I dag fikk han, mamma og pappa besøk av ordfører Knut Kvale med en liten oppmerksomhet og gratulasjoner.
Annonse

Caroline Nielsen og Trong Duy Huynh flyttet fra Solbergelva og en liten leilighet på 56 kvadratmeter til Hokksund i 2018. Først så de på et hus på 250 kvadratmeter, men det ble ikke aktuelt. De fikk nemlig se de den gang nye boligene som ble bygget i Solhellinga i Harakollen og falt fullstendig for hus og ikke minst beliggenheten.

Dermed var grunnlaget lagt for at de i dag kunne markere seg som foreldre til innbygger nr. 20.000 i Øvre Eiker.

Det har lenge vært kjent at kommunen nærmet seg milepælen på 20.000 innbyggere og kommunedirektør Trude Andresen og ordfører Knut Kvale har fulgt nøye med på Folkeregisterets statistikk for å sjekke ut om spådommene de kom med tidligere i fjor høst, ville slå til. Det har aldri tidligere vært markert en slike milepæl i befolkningstallet i Øvre Eiker så vidt ordføreren kjenner til.

Og altså den 28. desember slo spådommene til. Leander kom til verden – litt for tidlig og veide 2.664 gram og var 48 cm lang. Terminen var opprinnelig 9. januar.

De stolte foreldrene Caroline Nielsen og Trong Duy Huynh fikk i dag besøk av ordføreren, som hadde med seg en plakett til å henge på veggen som et synlig bevis på at Leander er innbygger nr. 20.000. I tillegg fikk de noen gaver fra kommunen.

Men noen garanti om barnehageplass får de dessverre ikke. Øvre Eiker vokser stadig og det er nå en «babyboom» på Harakollen som gjør at barnehagene er rimelig fulle. Og det er først i 2023 at Leander har krav på plass.

– Vi valgte å flytte til Hokksund da det var veldig sentralt og hadde det vi trengte i kort avstand, sier de nybakte foreldrene.

Dette er deres første barn hvis vi ser bort i fra «Fant» på seks år. Familiens hund er nemlig deres «førstefødte».

Ordfører Knut Kvale kom med gaver og en plakett som synlig bevist på kåringen og måtte prøveholde den lille krabaten.
Del:
Annonse