26. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fin reklame på Riks-TVs nettsider, men i går var skjermene svarte da fiberen fra Nextgentel og Øvre Eiker Fiber var satt ut i deler av Hokksund.

Fikk lørdagskvelden ødelagt uten TV og internett

Hva gjør du hvis du ikke har TV og heller ikke internett? Lørdagskvelden ble ikke den samme for et stort antall kunder av Nextgentel i Gamle-Hokksund og Wendelborg. Fra omtrent da Dagsrevyen startet til vel midnatt hadde området svarte skjermer og flere fikk ikke tilbake forbindelsen før nå i ettermiddag.
Annonse

Dagsrevyen, Hver gang vi møtes og ikke minst herrenes håndballkamp . Det var TV-kvelden som mange hadde sett for seg lørdag. Og for dem som er mer opptatt av nettet, var alt svart – også Eikernytt.no var satt ut og vi fikk ikke oppdatert sidene med nye saker.

Om ikke det var nok så hadde vår dataleverandør problemer senere på natten og morgenen slik at ingen kom inn på sidene. Dette løste seg heldigvis tidlig på formiddagen og alt skal nå fungere.

Annonse

Vi har forsøkt å få informasjon fra Øvre Eiker Fibernett som drifter Nextgentels nett i Hokksund, men har så langt ikke fått noe godt svar på hvorfor dette oppsto og hvor mange kunder som var berørt.

– Vi har folk ute hele tiden for å finne feilen, som vi tror kan komme av feil inn til vårt lokale nett, sier informasjonssjef Morten Braarud til Eikernytt.no.

Han beklager ulempene dette medfører og vil følge opp saken med Nextgentel.

Det vi vet er at mange etterlyste nettet via mobilen i går kveld og også i dag har flere vært uten nett til ved 13-tiden. Verken Nextgentel eller Øvre Eiker Fiber har lagt ut informasjon om feilen og forventet rettetid. Siste driftsmelding fra fiberselskapet er fra 5. mai i fjor.

Del:
Annonse