2. juni 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kart over svært kraftige vindkast, oransje nivå, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark, 16. januar kl. 18.00 til 17. januar kl. 04.00.

Har oppgradert vindvarsel til oransje nivå – det er alvorlig

Varsom.no og NVE har i dag oppgradert vindvarselet for i kveld og natt fra gult til oransje nivå over store deler av Østlandet. I Eiker er det meldt om vindkast opp mot 20 sekundmeter. Situasjonen beskrives som alvorlig.
Annonse

Som vi har meldt om tidligere denne uken, vil det blåse kraftig over Østlandet i kveld og i natt. Det ble først sendt ut varsel på gult nivå, men nå er dette oppgradert til oransje nivå som er det nest høyeste.

Ifølge Varsom.no øker faren fra klokken 19 i kveld og vil vare til tidlig på morgenen mandag. Men ifølge Yr.no vil det blåse godt et godt stykke ut på mandagen, men ikke med den styrket som forventes i kveld og i natt.

Annonse

Varsom.no beskriver konsekvensene slik:
Gjenstander kan bli tatt av vinden eller blåse over. Fare for skade på bygninger og infrastruktur. Veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen.

Dette er rådene som gis:
Fest alle løse gjenstander. Unngå ferdsel på utsatte steder. Vurder om reisen er nødvendig. Sjekk veimeldinger (175.no). På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.

Del: