21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det blir en utfordrende situasjon. Her kart over kraftige vindkast, gult nivå, Østafjells, 19. januar kl. 12.00 til 20. januar kl. 09.00.

Forbered deg på nok en vindfull natt fra onsdag til torsdag

Sleit du med å sove under vindværet i helgen? I så fall må du stålsette deg for nok en vindfull natt fra onsdag kveld til torsdag morgen. Den kan bli opp til 23 sekundmeter i kastene Østafjells.
Annonse

Vindvarsel fra Varsom.no er sammen med de fleste andre varslene blitt dagligdagse denne vinteren. Det gjelder også her på Østlandet. Mange fikk ødelagt nattesøvnen sist helg da restene av «Gyda» dro nedover «dalstrøka innafor». Vindkast på nesten 24 sekundmeter ble målt i Drammen og flere opplevde at både bygninger og gjenstander ble ødelagt.

Og vindværet gir seg ikke. Fra onsdag ettermiddag til torsdag formiddag ventes lokalt kraftige vindkast fra nordvest. Vindkastene har styrke 17 til 23 m/s. I fjellet blir det enda kraftigere vindkast.

Annonse

Varslede konsekvenser:
Løse gjenstander kan blåse av gårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

Råd fra Varsom.no:
Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.

Del:
Annonse