21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlege Anne Aune sier kommunen ikke har kapasitet til å varsle alle nærkontakter og overlater det til de smittede selv.

Solid smitteøkning i Øvre Eiker: 414 nye smittetilfeller i uke tre

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 414 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker i uke 3. Det er en økning på hele 278 prosent fra uka før. Nå er smittesporingssystemet overbelastet.
Annonse

Omikron-varianten gir en svært stor økning i smittetall i Øvre Eiker, som i de fleste andre omliggende kommuner. I uke 3 ble ca. to prosent av innbyggerne smittet med korona.

– Økningen i smitte er forventet, da omikron smitter lettere. Ettersom omikronvarianten gir vesentlig mindre alvorlig sykdom, kan vi derfor tåle høye smittetall uten å innføre egne lokale tiltak, sier kommuneoverlege Anne Aune.

Annonse

Smitte i helseinstitusjoner
Det er registrert enkelttilfeller av smitte i helsetjenesten, men ingen utbrudd.

Smitte i skoler og barnehager
Det er registrert mange smittetilfeller ved enkelte skoler og barnehager. Andre har enkeltstående tilfeller. Når det er behov for det, igangsettes midlertidig jevnlig testing av hele klasser eller klassetrinn.

Smittesporing og nærkontakter
På grunn av økning i smitte er smittesporingen overbelastet, og kommunen går over til digitale løsninger med utsendelse av SMS-er til personer med påvist smitte. Personer som er smittet vil ikke lengre bli oppringt av smittesporingsteamet. Hver enkelt må selv varsle sine nærkontakter om at de er smittet.

Det oppfordres også til å benytte den digitale innmeldingsfunksjonen dersom du tester positivt på en hjemmetest, fremfor å ringe smittesporingstelefonen. Mer info og lenke finnes på kommunens nettsider.

Det er med dette registrert totalt 2.122 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020. 683 av disse er smittet i 2022.

Del:
Annonse