16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Varsom.no har sendt ut et nytt varsel for vind lørdag og natt til søndag. Nå er farenivået økt til oransje nivå.

Kan blåse full storm i kastene over Østlandet lørdag

(Oppdatert 28.01.22 kl. 13.05) Synes du det har blåst nok for en stund? Vel – det kommer mer. Førstkommende lørdag er det nemlig meldt om kraftige vindkast over hele Østlandet og mer til. Det kan blåse full storm i kastene.
Annonse

Varsom.no melder i dag om at det er ventet sterk vind over Sørlandet og Østafjells fra lørdag kl. 15 og utover kvelden og natta – helt fram til morgenkvisten søndag.

Det dreier seg om kraftige vindkast fra nordvest og det kan bli mellom 22 og 27 sekundmeter. Det betyr i så fall full storm i kastene.

Annonse

I dag fredag er varselet økt til oransje nivå. Det betyr enda sterkere vind og det kan blåse opptil 30 sekundmeter i kastene.

Nok en gang denne vinteren blir vi bedt om å sikre løse gjenstander som kan blåse av gårde. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet.

Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

Dette er rådene som gis:
Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.

Del:
Annonse