1. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Rektor Jan Helge Russnes er glad for å kunne tilby helse- og oppvekstfag ved Eiker videregående skole fra kommende skoleår. (Foto: Per Jørund Grøthe)

Eiker videregående skole utvider med helse- og oppvekstfag

- Vi har sett at en hel del ungdommer har søkt seg bort fra Eiker-bygdene for å gå på helse- og oppvekstfag andre steder. Nå ønsker vi å gi også disse et lokalt tilbud, sier rektor Jan Helge Russnes ved Eiker videregående skole.
Annonse

Han sier at det over hele landet er god søkning til helsefagene. Det er også stort behov for arbeidstakere med slik utdanning, ikke minst i kommunene. Derfor har han tro på at en hel del vil søke seg til de nyopprettede skoleplassene ved Eiker foran kommende skoleår.

– Vi ønsker å være med på å dekke det behovet samfunnet har for arbeidskraft, forteller rektoren og legger til at skolen også er åpen for å utvide tilbudet ytterligere om det skulle bli behov for det, sier Russnes til skolens nettsider.

Annonse

Foreløpig er det plass til 30 elever på Vg1, mens det på Vg2 vil være plass til 15. Førsteåret er felles for alle innenfor dette utdanningsprogrammet. På andreåret har Eiker videregående skole valgt å tilby linja for helsearbeider. De to siste årene i utdanningsløpet er elevene lærlinger. Kommunene er blant viktige samarbeidspartnere når det gjelder for eksempel praksisplasser og lærlingplasser.

Kommende skoleår vil det ikke bli bare bli flere elever på skolen i Hokksund. Det vil også være behov for blant annet en del nye lærere. Foreløpig er det ikke helt klart hvor helse- og oppvekstfag vil bli plassert i de sentralt beliggende skolelokalene, men Russnes forteller at de vil se på andre skoler hvordan de har løst romdisponeringen.

Fra før har Eiker videregående skole tilbud om studiespesialisering og salg, service og reiseliv.

Del: