13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Senterleder Gry Harbu på Eiker Senter er godt fornøyd med at de passerte 410 mill. i omsetning i fjor og at de aller fleste butikkene gikk i pluss.

Godt år for Eiker Senter tross koronastengt i fire uker

Eiker Senter kan se tilbake på en godt 2021, til tross for at de fleste butikkene var koronastengt i fire uker i løpet av året. For første gang passerte de 400 mill. kroner med god margin i omsetning.
Annonse

Eiker Senter er et lite senter målt mot Buskerud Storsenter og Gulskogen senter som nærmeste konkurrenter med tillegg av senteret i Kongsberg. Men det ser ut til at mange eikværinger og andre har funnet ut at et lite senter som har det meste av det vi trenger til daglig, er det beste i disse tider.

Det har da heller ikke vært noe problem med smitte på senteret.

Annonse

– Vi har under hele pandemien vært på vakt mot smitte og senteret har sørget for at butikkene har gratis munnbind til kunder som ikke har det med seg. Vi har således ikke hatt smitte blant ansatte, bare noen tilfeller av nærkontakter, men det er jo ikke mulig å unngå, sier senterleder, Gry Harbu.

I forbindelse med arrangementene før jul var det en intens testing av ansatte slik at de ikke skulle kunne spre eventuell smitte til kundene.

Nesten alle i pluss
Det var kun to av butikkene på senteret som ikke greide å få et overskudd i fjor. Men senteret som sådan hadde en solid vekst på ni prosent i et år som var preget av pandemi og hvor de fleste butikkene var pålagt å stenge i fire uker. Kun matvare, apotek og helsekost fikk holde åpent i disse ukene, og hadde det ikke vært for det, hadde tallene ved senteret vært enda bedre.

Det var spesielt klesbutikkene som gjorde det bra på slutten av året og etter at Norge åpnet opp før omikron slo til for fullt. Helsekost var også en vinner da folk så ut til å hamstre alt de trodde ville hjelpe immunforsvaret sitt. Den økningen kom allerede i mars 2020 da landet stengte ned første gang.

Tre ledige lokaler
Det har lenge vært jobbet med å få en frisør inn på senteret igjen etter at Eiker Hårstudio ga seg for et par år siden og flyttet til Krokstadelva. Men så langt er det ikke landet noen avtale.

Dermed har senteret fortsatt tre ledige lokaler på til sammen 200 kvadratmeter.

– Vi ønsker oss nye leietakere her, men butikkmiksen på senteret er viktig for oss. Derfor er det ikke aktuelt å slippe inn hva som helst, sier Gry Harbu.

Hun innrømmer likevel at butikker som henvender seg til mannfolka hadde vært bra. Men de store kjedene i det segmentet er allerede etablert i distriktet.

Det er Tellus Eiendom som eier Eiker Senter. De har også for en tid tilbake kjøpt opp Krokstadsenteret – som nå heter Krokstad Handlepark. Også her kommer det til å skje ting framover og Gry har en liten finger med i spillet også her.

Del:
Annonse