23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Glade vinnere - Tone Elisabeth Muggerud og Karl-Kristian Muggerud fra Fiskum fruktpresseri i Eiker. (Foto: Det Norske Måltid)

Fiskum fruktpresseri best i Norge: Vant Årets drikk

Årets beste mat- og drikkeprodukter ble torsdag kveld kåret i en feststemt finalesending i den prestisjefylte konkurransen Det Norske Måltid. Fiskum fruktpresseri vant kategorien Årets Drikk. Også Holtefjell XO fra Eiker gardsysteri kom til finalen.
Annonse

Under Det Norske Måltid hylles det ypperste innen norsk mat og drikke, og fra Oslo og Viken var det Fiskum fruktpresseri i Eiker som gikk helt til topps med sin Eplemost Discovery som ble kåret til Årets Drikk, melder Statsforvalteren i Oslo og Viken på sine nettsider.

Her er juryens begrunnelse:
Vinnerproduktet har høy smakskonsentrasjon, dufter friskt, har god konsentrasjon av sødme. Syren fra eplene er godt balansert. Vinnerproduktet gir en frisk munnfølelse. Eplearomaen er ren og tydelig, og drikken har et pent særpreg. Her har vi gjort en skikkelig oppdagelse!

Annonse

Flere finalister fra Viken
Dette er finalistene som deltok fra Oslo og Viken:

– Årets drikk: Eplemost Discovery – Fiskum fruktpresseri, Viken

– Årets ost: Holtefjell XO – Eiker gardsysteri, Viken

– Årets kjøtt: Flat Iron Filet av kalv – Melleby Gård, Viken

– Årets bakst: Melkeloff – Klemmetsrud gårdsbakeri, Viken

– Årets kjøtt foredlet: Passe spekepølse av frilandsgris med fennikel – Ask gård, Viken

– Vi gratulerer Fiskum fruktpresseri som nådde helt opp og stakk av med den gjeve prisen for årets drikk med sin Eplemost Discovery. Samtidig vil vi gjerne gratulere alle finalistene. De er alle som vinnere å regne, de har vært gjennom flere deljuryer på vei til finaleplassen, sier Kjersti Grøndahl fra Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Det Norske Måltid er én av tre nasjonale omdømmetiltak for mat og drikke som støttes av regjeringen, og skal bygge opp under utviklingen av Matnasjonen Norge. Statsforvalteren har et særskilt oppdrag om å bidra til utvikling av Matnasjonen Norge, derunder utviklingen av sterke mat- og reiselivsregioner.

Fiskum fruktpresseri
Fiskum-fruktpresseri er et familieforetak etablert i 2012, der tre generasjoner samarbeider mot et felles mål – «Lage eplemost av høy kvalitet og bygge en levedyktig bedrift».

Gården har vært i familiens eie siden 1891, eies i dag av Hilde, og drives med god hjelp fra familien. Gården ligger idyllisk til ved Åssideveien på Fiskum i Øvre Eiker kommune og i sydvendt terreng står eple og plommetrær og nyter godt av mange soltimer sommerstid.

– Lenge har drømmen vært et presseri der vi kunne lage egen most samt tilby leiepressing for de som ønsker eplemost av egne epler. Drømmen er nå en realitet, og vi er tre generasjoner som samarbeider om å opprettholde produksjonen på gården. Det lille gårdspresseriet vårt er et resultat av at også neste generasjon har tro på gårdsliv som en livsstil, forteller Hilde Ruud.

– Dette er bare så gøy, utbryter Tone Muggerud, en av flere viktige bidragsytere i familieforetaket.

Les mer om Fiskum Fruktpresseri her:
https://www.facebook.com/fiskumfruktpresseri/
http://www.fiskumfruktpresseri.no/

Vinner av prisen for årets drikk – eplemosten Discovery fra Fiskum fruktpresseri i Eiker. (Foto: Det Norske Måltid)
Del:
Annonse